Er kan er maar één de Beste Cider van Nederland zijn

Wist jij dat we in Nederland eigenlijk vooral 'nep'-cider drinken? Echte Nederlandse, cider bestaat nauwelijks. Heineken doet net of cider een kruising tussen bier en appelsap is. Wijnhandelaren verkopen ons graag een Franse appelwijn (cidre de Normandie). Volgens bierspeciaalzaken moet je cider als een alternatief soort bier zien. En fruittelers en sapmakers hopen met cider hun fruit of sap te kunnen verwaarden maar hebben moeite er kopers voor te vinden - want die willen Heineken, Franse 'wijn' of een variant op bier. Met de verkiezing van De Beste Cider van Nederland wil Foodlog een plek creëren voor een echt Nederlands product.
 Er kan er maar één de Beste Cider van Nederland zijn (foodlog.nl)

Wist jij dat we in Nederland eigenlijk vooral 'nep'-cider drinken? Echte Nederlandse, cider bestaat nauwelijks. Heineken doet net of cider een kruising tussen bier en appelsap is. Wijnhandelaren verkopen ons graag een Franse appelwijn (cidre de Normandie). Volgens bierspeciaalzaken moet je cider als een alternatief soort bier zien. En fruittelers en sapmakers hopen met cider hun fruit of sap te kunnen verwaarden maar hebben moeite er kopers voor te vinden - want die willen Heineken, Franse 'wijn' of een variant op bier. Met de verkiezing van De Beste Cider van Nederland wil Foodlog een plek creëren voor een echt Nederlands product.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden fruit , heineken , bier en foodlog geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!