Europees bietenareaal flink aangegroeid

Het Europese bietenareaal is met liefst 231.300 hectare of 16,2 procent gegroeid. In 17 van de 19 Europese lidstaten waar bieten worden geteeld breidde het areaal uit. In Frankrijk, Duitsland en Polen was de groei van het areaal het sterkst. Enkel in Kroatië en Oostenrijk daalde het areaal. Frankrijk blijft de grootste bietenteler, in het Verenigde Koninkrijk werd de grootste procentuele groei genoteerd: het areaal groeide er met 29 procent ten opzichte van oogstjaar 2016.
 Europees bietenareaal flink aangegroeid (vilt.be)

Het Europese bietenareaal is met liefst 231.300 hectare of 16,2 procent gegroeid. In 17 van de 19 Europese lidstaten waar bieten worden geteeld breidde het areaal uit.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden duitsland , bieten , frankrijk , polen , europees en oostenrijk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!