Aanschaf nieuwe rotoreg.

Beste

Ik ben op zoek naar een nieuwe rotoreg. Zelf had ik gedacht aan rabe omdat deze 12 rotoren heeft op 3 meter. Wat zijn jullie ervaringen met Rabe en wat is jullie advies.

alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

mdoornekamp
Rabe is gewoon goed. Maar wel zwaar en duur. De geharde tanden gaan langer mee maar zijn ook 3 keer zo duur.

12 rotors is sowieso beter dan 10. Als je echt harde grond wil verkruimelen moet je een machio of terra nova hebben met 14 rotors. Dan moet je wel steen vrije grond hebben want die willen er echt niet door.
gerard1
@mdoornekamp Ik vind de prijs meevallen in vergelijking met lemken, maar ik betwijfel de kwaliteit. Je ziet ze namelijk niet zo veel.
+1
mdoornekamp
@gerard1 Hangt ook van de dealers af en ze maken weinig reclame. Daarnaast het verhaal over faillisement paar jaar geleden. Dat faillisement kwam meest door het annuleren van een mega order naar Rusland

Boeren die hier met Rabe draaien zijn zeer content. Ze verklaren mij voor gek dat ik weer een Tulip gekocht heb.
suggs 73
@mdoornekamp

Heb jaren geleden ook gewoon weer een tulip gekocht als opvolger van de lely , zijn toch bewezen goede kopeggen , zijn ook goedkoper , min punt is de lak kwaliteit , zal wel door de hedendaagse samenstelling van de verf zijn.
mdoornekamp
@suggs 73 mijn vorige tulip is ook goed bevallen. Daarom ook weer één gekocht. En de langste tanden gaan best lang mee. De overjarige machine was ook aantrekkelijk geprijsd
valmet6400power
Misschien handig om te vertellen op welke grondsoort je zit, wat je ermee wil kopeggen en hoeveel bunder?
gerard1
De grondsoort is zandleem tot zware klei. Ongeveer 100 ha op jaarbasis te bewerken.
Marco3095
Kverneland heeft ook degelijke rotoreggen met 12 rotoren op 3m werkbreedte. Lopen er ook heel wat van. Van lichte tot zware uitvoering te krijgen. Hebben zelf een middel zware uitvoering NG-H, degelijk zat op zware klei.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden advies en ervaringen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
580
TREFWOORDEN