Paardenmarkt & warenmarkt

Bekijk de website

Bleekstraat 24, Goor

8 December 2017

Toegevoegd door

Beschrijving Paardenmarkt & warenmarkt Goor

Op de tweede vrijdag in december wordt de jaarlijkse paardenmarkt met vrije markt gehouden aan De Höfte in Goor.

Al in de vroege morgen komen handelaren vanuit het hele land naar Goor om paarden te kopen en te verkopen op deze markt. Naast de paarden is er ook een vrije markt met uiteenlopende artikelen. Het gaat hier om een zogenaamde vrije markt waarvoor niet eerst een vergunning hoeft aangevraagd te worden. Inlichtingen en prijzen zijn op te vragen bij de Gemeente Hof van Twente. De gemeente is telefonisch te bereiken via 0547-858585 en per mail via info@hofvantwente.nl.

Datum & tijden zijn: 08 dec 2017 start 04:00 uur - einde 13:30 uurIn de vroege morgenuren komen handelaren vanuit het hele land om paarden te kopen en verkopen op de Paardenmarkt in Goor. Op de 2e vrijdag in December vindt de Goorse Winter – Paardenmarkt plaats.

Al vanaf de kleine uurtjes ‘s nachts zijn de paardenhandelaren op de Höfte aan het (ver)kopen van Pony’s en Paarden. Tot begin van de middag is er tevens de gezellige wintermarkt, waarbij de Goorse schooljeugd ook vaak een paar uurtjes vrij is om naar de markt te gaan. Een echt begin van de winter….. De Goorse Paardenmarkt ofwel Wintermarkt wordt al sinds 1362 gehouden. Plaats van handeling is zoals vanouds het Höfteterrein, breed bekend als het Schoolfeestplein naast De Reggehof.

De paardenmarkt in Goor staat op de derde plaats van alle paardenmarkten die Nederland rijk is.

Om vier uur 's ochtends beginnen de vrijwilligers al de eerste marktkraampjes op te bouwen en rond vijf uur is er al volop leven rondom De Reggehof. Om zes uur opent De Reggehof haar deuren en kunnen de handelaren er al terecht voor koffie met krentewegge of een borreltje. Handelaren uit heel Nederland komen naar de Goorse Paardenmarkt om hun klein- en stalvee te verhandelen. De paardenhandel begint al ’s morgens in alle vroegte, en ook voor bezoekers die niet op zoek zijn naar een paard is er voldoende te beleven.

Zo is er een vrijmarkt waar verenigingen van binnen en buiten Goor onder andere oliebollen en snert verkopen.

De paarden kunnen zonder dat hun eigenaren marktgeld hoeven te betalen, worden aangevoerd. Voordat de dieren op de markt worden toegelaten, krijgen ze een veterinaire inspectie. Bovendien moeten ze voorzien zijn van een transponder (chip). Vanaf alle invalswegen van Goor is de route naar de markt bewegwijzerd. Naast handel in paarden is er een vrije markt, wintermarkt met uiteenlopende artikelen. Inlichtingen bij de Gemeente Hof van Twente. Telefoon 0547-858585.

See more at: paardenevenementen.nl/paardenmarkt-goor/…


« Terug naar de agenda