Illustratie van:

Fendt Farmer 3 - Kijkglaasje die ik niet weet welke olie erachter zit

Ik kocht een tijdje geleden een fendt farmer 3s nu ben ik een redelijke leek in mechanica de moter olie weet ik nu wel zitten en weet dat deze redelijke overdruk heeft maar wordt deze winter aan gepakt. de transmissie olie weet ik ook zitten opening nabij de versnellings pook en deze is kwa niveau ook nog dik ok. nu merkte ik net voor het koppel pedaal een kijk glaasje en daar stond vroeger olie achter en nu niet meer welke olie is dit en hoe en met wat vul ik bij. aan de andere kant de rempedalen kant zit ook nog zo een glaasje op een uitkomend buisje en zag dat oliepeil hier halfweg staat waar vul ik deze bij en met wat

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Kijk glaasje net voor koppeling pedaal (waar en met wat bijvullen)

(klik om te vergroten)

Kijkglaasje na bij remmen (waar en met wat bijvullen)

Reacties

porschestandard
Het glaasje bij het koppelingspedaal is het niveau glaasje voor de hydrauliek olie. Deze moet je gewoon aanvullen tot halverwege glaasje. En die aan de kant van de rempedalen is het niveau van de tussenbak. Ik zie daar 2 glaasjes zitten en waarschijnlijk is de bovenste niet origineel maar het is wel 1 dezelfde ruimte.
porschestandard
Aan de kant van de remmen 80w90 olie ingooien en in het hydrauliek reservoir hydrauliek olie of bijv. De olie die geschikt is voor de motor, versnellingsbak en hydroliek( de alles in een olie zeg maar)
koen-deback
@porschestandard mercikes en waar vul ik deze bij openingen vind nie echt iets terug die ik kan open draaien
porschestandard
@koen-deback die aan de koppelingskant zit recht boven het glaasje dat is de zeskant stop. En die aan de remkant zit de zeskant stop aan het T-stukje.
koen-deback
@porschestandard oke dikke merci hoor
+1
appie1967
Het peil van de hydro olie mag ook tot de vuldop gevuld worden wel met hef in de laagste stand
Anders kan zijn dat je een kipper niet omhoog krijgt
Het peilglas is in dit geval minimale voorraad
Gunther1981
Hallo, ik had hier ook een vraag over . Ik heb 3s maar met rechte motorkap alsook een voorlader . Nu is er bij de hydraulische wat weinig in . Kan ik daar gewoon hydraulische bij in doen want ik weet niet welke er nu juist in zit . Of best de oude eruit en nieuwe erin ? En hoeveel moet ik er in doen ? Als hef naar beneden is moet het kijkglas vol zijn klopt dat ? Alvast bedankt !

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Farmer 3 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN