Oldtimer Festival Balkbrug zoekt sterke mensen


Balkbrug - De stichting Oldtimer Festival Balkbrug is weer druk bezig met de voorbereiding op het komende evenement dat traditioneel in het Pinksterweekend plaatsvindt.

Het festival wordt gehouden op zaterdag 3 en zondag 4 juni en opnieuw is het terrein naast de Diamanthal aan de Hoogeveenseweg de locatie. Hoewel het Pinksterweekend nog ver weg is wil de organisatie nu al graag wat vertellen. ‘We organiseren het eerste Balkbrugse kampioenschap stoomwals trekken’, zegt Ceesjos Verbeek namens de organisatie. ‘We nodigen teams uit om de krachten te meten met een enorme stoomwals, om precies te zijn de Hendrik Jan. Het gaat om het brute gewicht van de stoomwals tegen de potige kerels en we kijken natuurlijk reikhalzend uit naar het sterke damesteam dat iedereen verslaat.’ De teams, bestaande uit zes personen, kunnen zich opgeven via info@oldtimersbalkbrug.nl onder vermelding van touwtrekteam.

Gemoedelijk

Ook dit jaar verwacht de organisatie weer honderden oldtimers waaronder auto’s, vrachtauto’s, tractoren en speciale voertuigen vanuit binnen- en buitenland. ‘De belangstelling om bij ons op het festival te mogen komen is bijzonder groot. Men weet uit eigen ervaring of heeft via via gehoord dat ons festival altijd gemoedelijk en relatief kleinschalig is. Dat spreekt de mensen aan, zowel bezoekers als deelnemers’, vervolgt Ceesjos. Hij weet van tractoreigenaren dat ze praktisch een hele dag moeten rijden om in Balkbrug te komen. ‘Maar dat heeft men er graag voor over’, lacht hij.

Tijdens het evenement wordt er weer een gezellige markt gehouden waar onder andere veel streekproducten aan de man worden gebracht. Op het horecaplein zijn er weer tal van lekkere dingen te verkrijgen. ‘Ook aan de kinderen wordt dit jaar weer gedacht want voor hen is er veel te zien en te beleven. Het Oldtimer Festival moet naar onze mening echt een familiedag of –weekend zijn dat meer heeft te bieden dan alleen oldtimers. De organisatie wijst in dat verband ook op de komst van Dutch Army Fields dat een heel veld vol legervoertuigen, tenten, veldkeuken en attributen inricht. Beleef mee hoe in een recent verleden het leger dapper standhield. De leden van Dutch Army Fields staan iedereen graag te woord om enthousiast over hun voertuigen te vertellen.

Het Oldtimer Festival is op zaterdag 3 en zondag 4 juni te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie: oldtimersbalkbrug.nl/

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Stoomwals Hendrik Jan in actie tijdens het Oldtimer Festival 2016. © Hans Berkenbos

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden oldtimer , oldtimers , zondag , gewicht , evenement , tractoren , druk , ervaring , hardenberg en meten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0