Gezocht: Achtervelgen met (of zonder) band voor massey ferguson 590

Gezocht, achter velgen met banden voor een mf590.
banden wil ik ongeveer 450 breed en 38 inch.

Deel dit topic

Reacties

Pauls
Hoi, deze combinatie mag eigenlijk niet op een 590 (wel op 595). Het is ofwel 13.6R38 (=+-32cm) ofwel 16.9R34 (=+-40cm) dat erop hoort. Uitzonderlijk (in optie) was er al eens een 18.4R34 beschikbaar. Ik weet niet wat je met de trekker wil gaan doen ?, maar het PAVT systeem is ook aan te raden (wielgewichten met breedteverstelling).
mauser
@Pauls dat PAVT systeem zijn die loodzware gietijzeren velgen zeker? 16.9r34 zijn maar 43 cm ongeveer. Niet bijzonder breed ik dagt meer aan die 18.4r34. Waarom worden trouwens sommige banden op inches gemeten en sommige op mm? 480r34 bestaat tog ook? Of 540r34

Bedankt voor jullie tips kramer en wimsumar. Ik ga er naar kijken
Pauls
@mauser De oude maten in inches wil men in europa vervangen door een verstaanbare mm maat omdat bij de oude inches geen hoogte afwijking zit, ik geloof dat het daar steeds die ongeveer die 85 % hoogte-breedte verhouding is. Eigenlijk kan de fabrikant het zelf zowat kiezen. En de meeste mm maten kunnen in 60,70 & 85% zijn dacht ik, maar daar moet je maar een echte bandenspecialist voor raadplegen. Enige waar je goed op moet letten is dat de velg breedte en de banden ongeveer matchen, wil je geen aflopers hebben.
kramer
Wimsumar
Beste Mauser: 15 X 38 M.F. wielen:

landbouwbandenstunter.nl/gebruikt/landbouwvelgen/…

Bijpassende banden: op zelfde site doorklikken op tractorbanden (linkermenu)
mauser
Heeft er iemand toevallig mooie / of goedkope 15x34 velgen met 150 x 203 8 gaats of 16x34

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden massey ferguson , ferguson , banden , velgen en gezocht geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0