Deel 1 zit vol met het maximale aantal reacties, welkom op deel 2: Sterk gestegen nieuwprijzen, lange levertijden en een onzekere toekomst zorgen ervoor dat boeren meer in gebruikte tractoren zijn gaan zien. De vraag overstijgt nu zelfs het aanbod. Deel 1: https://www.prikkebord.nl/topic/300068/
Wij zijn aan het oriënteren voor een eigen opraapwagen, we hebben zo’n 30 bunder gras wat we altijd in 1 keer inkuilen. Er zou dan een Case 745 4WD voor de wagen moeten komen. Welke wagen zouden jullie ons aanraden? We willen er niet teveel werk aan hebben qua onderhoud, de wagen moet gewoon betrouwbaar zijn.
De Belgische privé zuivelfabriek Hollebeekhoeve uit Kruibeke is failliet. Het bedrijf maakte twee opeenvolgende jaren forse verliezen. Daarnaast kampt de familieonderneming met fors gestegen productiekosten die ze niet kan doorberekenen aan de afnemers.
Just saying
De notering voor verse boter is weer onder de 600 eurogrens gezakt en komt uit op 599 euro per 100 kilo. Dat is 11 euro minder dan vorige week.
We zitten aan diepstrooisel boxen te denken maar willen het liefst niet met shovel of trekker instrooien. Wie weet een betaalbaar systeem automatisch instrooien? Ik bedoel buiten vulplek, en dagelijks een beetje bij de boxen instrooien.
We zitten na te denken over een melkrobot. Melkstal is versleten. We melken 75 koeien en dat is net iets teveel voor 1 box. Zou een gebruikte Mione van GEA wat zijn? Heeft iemand daar ervaring mee?
Iemand al prijzen gehoord van wikkelfolie voor komend voorjaar?
Goedemiddag, ik heb advies nodig. Welk bijproduct(en) of grondstof(fen) past volgens jullie goed naast alleen maar weidegang? Wij proberen onze melkkoeien zoveel mogelijk te weiden (in 2021; 280 dagen weidegang) Ik wil kijken of het mogelijk is om een bijproduct op stal bij te voeren om zo meer liters te melken. We voeren geen snijmais en hebben geen voermengwagen. Liefst hou ik het simpel en maak ik niet teveel kosten. Iemand goede ervaringen of een goed idee? Alvast bedankt
Het is mss wel al het 100e topic maar ben er nt zo in thuis. Wij willen een mestrobot aanschaffen zonder water. We hebben een traditionele rooster in een goed bezette stal. We zijn nogal voor het keep it simple systeem. We zijn goede klant bij delaval en hebben een goede band met de dealer. Tot 6j geleden was ik vertegenwoordiger en hoorde ik nooit iets goed over de delaval mestrobots. Mijn vraag nu is waren dit enkel praatjes of zijn er mensen die pos of neg punten hebben bij deze robot. Momenteel is lely wel een stuk goedkoper en daar hoorde ik toen weinig geklaag over. Groetjes Steven
Wij zijn op zoek naar een andere melkfabriek. We hebben wat gesprekken gehad. Wat is wijsheid DOC Vreugdenhil A Ware Arla Leerdammer of wachten tot we tot RFC kunnen toetreden?
Wat voor bij producten, voeren jullie. Om melkproductie beetje op peil te houden. Valt hier niet mee 3-4liter minder als vorig jaar. Meer krachtvoer erin is ook een dure hobby. Laatste levering van de eiwit brok zat hier op 36 cent🤔
https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10894257/robotboer-financieel-veel-slechter-af
Thuis willen we investeren in een roosterschuif, we zitten te twijfelen tussen een mestrobot of een vaste schuif met ketting. Iemand ervaring met deze twee en wat zijn de voordelen en nadelen van deze schuiven?
Hallo, hier de 1e snede 2 weken los. Wij hebben een late 1e snede van 1 juni. Deze word nu knetterwarm ondanks sleufsilo, gehakseld, halve meter grond. Is dit bij jullie ook zo?? Melkt ook niet best maar is logisch natuurlijk. Baal hier wel van.
Zeeland komt een Mount Everest aan dierlijke mest tekort. Bijna alle mest moeten boeren uit Brabant en België halen. Dat staat haaks op de plannen van landbouwminister Carola Schouten voor lokale duurzame kringlooplandbouw. Zet daarom de deur wijder open voor nieuwe veehouderijen in Zeeland, zegt landbouworganisatie ZLTO.
Ik was wel benieuwd hoe er in de sector omgegaan word met de steeds hogere sperma prijzen van de stieren, word de droom nagejaagd tegen elke prijs of is er een max wat een stier mag kosten, ik laat nu een stier meedraaien niet van crv in sap naar stier kost 28 euro, dat is me eigenlijk veel te gek maar stier sprak me wel aan dus ga hem terughoudend inzetten maar de vraag was dus investeren in de toekomst van het veestapel of inkopen met de vinger op de knip?
Royal A-Ware neemt de melkpoedertorens in het Belgische Aalter over van FrieslandCampina. Het zuivelbedrijf runt al een roomfabriek in Merchtem in Vlaams-Brabant en heeft een vestiging van het logistiek bedrijf AB Texel in het West-Vlaamse Oostrozebeke.
Wij zitten op de wip om eventueel hier melk te leveren. Hoe zijn de bevindingen bij deze melkophaler en wat waren de prijzen in crisisjaren 15 en 16?
Heeft iemand ervaring om met een scootmobiel de rooster schoon te schuiven? Rubberschuif voorop maken en rijden maar..lekker stil. Moet kunnen toch?
Hallo, we zijn opzoek naar meer energie in het basis rantsoen. We voeren altijd jonge eiwitrijke ( lasagne) graskuil, RE rond de 200, zomer aangevuld met vers gras op stal/ 2 voersoorten in de robot, zetmeel en maisbrok. aangvuld met maisvlokken Productie schommelt rond de 37 kg, maar het ureum blijft vrij hoog. 3.60 eiwit, 3.90 vet Zou het evt te combineren zijn met vers gras? Sodagrain laten ze liggen als ze de kans hebben lees ik wel eens. We mengen de lasagne graskuil, voegen verder niets toe.
Woonplaats: Oost Vlaanderen Leeftijd: 32jr Laatst online: 3d geleden
Ik heb ervaring met de volgende machines: