Biologische landbouw: veel beter voor natuur en klimaat

Omschakeling naar meer biologische landbouw in Nederland leidt tot een substantiële reductie van broeikasgassen, nitraatuitspoeling en ammoniak per hectare en draagt zo bij aan een toekomstbestendige landbouw en betere natuur. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Het perspectief van biologische landbouw’ van WUR. Wel zijn de milieuprestaties van biologisch per kilo product vaak minder gunstig dan regulier, omdat de productie afneemt. Het stimuleren van de vraag naar biologische voeding is cruciaal om de groei van het areaal biologische akkerbouw en zuivel in Nederland mogelijk te maken, stellen de onderzoekers. MOERGESTEL - Ondernemers in Moergestel en de buurman van twee nieuwe woongebouwen die in Moergestel moeten verrijzen, zijn naar de rechter gestapt. Ze lopen te hoop tegen twintig huurappartementen die aan de Kerkstraat en Schoolstraat zijn gepland, het zogeheten AvanG-plan.

Jotke


Topics
0
Reacties
0
Volgers

Over mij

Leeftijd: 30jr
Laatst online: 3mnd geleden

Boerenzoon met hart voor de sector.

Niet werkzaam in de sector maar wel een groot hart voor de agrarische sector met een liefde voor mechanisatie, Fotografeer dan ook graag dat laatste voor de hobby in mijn vrije tijd.

Helaas voor alsnog niet in het bezit van een rijbewijs wat vooral te danken is aan oogcomplicaties. Het doel is wel minstens 1 soort rijbewijs te halen, liefst 2.

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering