Met in totaal 1.500 kleinschalige groengasinstallaties bij veehouderijen is er een oplossing beschikbaar voor het stikstof- en klimaatprobleem binnen de energietransitie. Die kost de overheid 1 miljard euro aan investeringen. Dat is een klein bedrag ten opzichte van de 17 miljard euro aan kosten die zijn beraamd voor een uitkoopscenario, stelt ReFerm.
We zitten na te denken over een melkrobot. Melkstal is versleten. We melken 75 koeien en dat is net iets teveel voor 1 box. Zou een gebruikte Mione van GEA wat zijn? Heeft iemand daar ervaring mee?
De Kerst column van Bennie Stevelink, een nadenkertje voor wie daar voor open staat: De hoogst mogelijke vrijheid wordt gevonden in de tirannie. Een tiran hoeft immers aan niemand verantwoording af te leggen, hoeft zich door niemand iets te laten zeggen en hij hoeft zich aan niemand iets gelegen te laten. Hij is een volkomen vrij persoon. Heel anders is dat in wat wij de ‘vrije samenleving’ noemen. In de vrije samenleving is de vrijheid van iedere persoon begrensd. Je moet immers altijd ruimte laten voor de vrijheid en het recht van anderen. Dit is de paradox van de vrijheid: een vrije samenleving kan alleen bestaan als de vrijheid van iedere persoon wordt begrensd. Wordt de vrijheid niet begrensd, dan ontstaat er tirannie. Vergelijk vrijheid met een taart: in de tirannie is er één persoon die zich de hele taart toe-eigent, de rest krijgt niets. In de vrije samenleving heeft iedereen recht op een stuk van de taart met als gevolg dat iedereen moet accepteren dat hij maar een beperkt stuk krijgt. In de vrije samenleving moet je bestuur, regelgeving en belangen van anderen accepteren. Dit om de vrijheid eerlijk te verdelen. Op dit punt zie ik het behoorlijk wringen, zowel in de agrarische sector als daarbuiten. Groepjes mensen die geen enkel bestuur of regelgeving van anderen kunnen accepteren en geen enkel belang van anderen respecteren. Zodra dit van hen wordt gevraagd, voelen ze zich onvrij, gedwongen, slaaf en komen in opstand. In de zuivelcoöperatie is iedere aanpassing van regelgeving voor vaak hetzelfde groepje boeren aanleiding om een opstand te beginnen. Want ze voelen zich aangetast in hun vrijheid. Een wildgroei van landbouworganisaties, omdat ieder groepje zijn eigen organisatie moet hebben, zodat ze niet met bestuur van anderen te maken hebben. Hebben boeren een eigen organisatie, dan kunnen de verschillende bestuursleden niets van elkaar accepteren waardoor het bestuur uit elkaar valt, zoals we eerder hebben gezien bij de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en Farmers Defence Force (FDF). Corona heeft zichtbaar gemaakt dat het ook buiten de landbouw speelt. Een groep mensen onder leiding van Willem Engel die iedere coronamaatregel en vaccinatie afwijst en op straat loopt te roepen: ‘Vrijheid, vrijheid.’ Geen van allen, zowel binnen als buiten landbouw, heeft in de gaten dat ze roepen om de vrijheid van de tirannie. Bennie Stevelink melkveehouder in Deurningen Bron: Nieuwe Oogst
Tientallen boeren, waaronder aanhangers van de activistische beweging Farmers Defence Force, hebben zaterdagmiddag geprobeerd een demonstratie te dwarsbomen van stichting Konijn in Nood. Die wilde een stil protest voeren bij een konijnenfokkerij in Leerbroek. Vanwege opgeworpen blokkades kwamen de dierenactivisten pas ruim twee uur later op de plaats van bestemming. De politie moest de boeren op afstand houden.
[quote]Stikstofuitstoot: Er zijn vergevorderde plannen om honderden boeren uit te kopen en indien nodig te onteigenen; boerenorganisaties ‘denken mee’. De ministeries van Financiën en Landbouw hebben vergevorderde plannen om honderden boeren uit te kopen en indien nodig te onteigenen, om zo de stikstofuitstoot in Nederland snel terug te brengen. Dit blijkt uit stukken die zijn ingezien door NRC. De kosten van deze operatie kunnen oplopen tot 17 miljard euro. De plannen wijzen op een rigoureus andere aanpak, waarbij dwang niet langer taboe is. [/quote]
Farmers Defence Force heeft aangifte gedaan tegen het distributiecentrum van de Jumbo in Raalte wegens het ontbreken van een Natuurbeschermingswetvergunning.
Wij hébben een onderzoek gedaan naar de regels voor een vertegenwoordigingsgraad bij sectorale afspraken. Is de vertegenwoordiging kleiner dan 66 % die de afspraken onderschrijven, dan doen zij dat alleen voor hun leden achterban . Is de vertegenwoordiging groter dan 66 % dan doen zij dat namens de sector. Ik daag LTO uit om deze week aan te laten tonen door een onafhankelijke register accountant dat zij meer dan 66 % vertegenwoordigen op alle veehouderij sectoren. Dus de simpele vraag is zijn alleen LTO leden die leveren in dit plan of alle veehouderij sectoren?
[quote]Piet van den Berg noemde de biologische landbouw in zijn opiniestuk ‘[/quote]
https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10891246/arla-meldt-nabetaling-en-plaagt-frieslandcampina
Waarom krijgen we als rfc lid nu bericht dat we kunnen handelen in de aandelen rfc? Lijkt een beetje voorbode van een beursgang.
Ik lees de volgende tekst van de directeur van Avebe: Nee, daar is geen aanleiding voor. Onze strategie is gericht op een zo goed mogelijk inkomen voor onze leden. Dat blijft altijd staan. Avebe doet dat door producten te maken uit aardappelen met een hogere toegevoegde waarde. Wij geloven heilig in deze strategie. Avebe denkt niet in volume, maar in waardecreatie. Dat bereiken we met innovaties en een voortdurende verduurzaming. Daarom is het belangrijk dat Avebe blijft investeren. Zo krijgen we onze prestatieprijs verder omhoog.” Frans Keurentjes moet even op bezoek bij Avebe. De huidige directeur stopt; misschien kan hij wel adviseur bij FC worden.
https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10888600/minder-slachtkoeien-door-hoge-melkprijzen-in-vs
Leeftijd: onbekend Laatst online: 1mnd geleden
Ik heb ervaring met de volgende machines: