Farmers Defence Force (FDF) gaat vanaf maart twee weken lang actievoeren om te protesteren tegen het 'meedogenloze rampbeleid' van de overheid, zegt voorman Mark van den Oever.
Wat zijn de ervaringen en nadelen van een zelfrijdende voermengwagen met frees?
Wat is een goede voerdoseerwagen? Schouten ken ik niet, gaat verticale vijzels mooier? Hebben nu een voermengwagen maar vinden dat een duur systeem qua aanschaf en diesel.
Ieder voertuig met kenteken behoort een aparte WA verzekering
Hallo , Zijn er leden die weten wate het kost om een bron te slaan van 125 of 160 , ongeveer 14 meter
Wij zijn aan het oriënteren voor een eigen opraapwagen, we hebben zo’n 30 bunder gras wat we altijd in 1 keer inkuilen. Er zou dan een Case 745 4WD voor de wagen moeten komen. Welke wagen zouden jullie ons aanraden? We willen er niet teveel werk aan hebben qua onderhoud, de wagen moet gewoon betrouwbaar zijn.
In Nijmegen geldt vanaf vrijdagavond 20.00 uur een noodverordening in en rondom het centrum vanwege de oproepen tot boerenprotesten met landbouwvoertuigen tijdens de week van de Vierdaagsefeesten en de Vierdaagse zelf. De noodverordening in en rondom het centrum loopt tot zaterdag 23 juli 12.00 uur.
Zuid Oost Brabant: we verzuipen. Mijn piepers krijgen wel erg natte voeten.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat vanaf volgende week controleren of boeren zich houden aan de regels voor bestrijdingsmiddelen. Dat gebeurt vanuit de lucht met behulp van een helikopter en drones.
Wij willen een sleufsilo aanleggen met een asfaltvloer. Nu zegt de ene asfaltboer dat 10cm voldoende is en de ander dat er 12cm in moet. De onderlaag word 35cm gebroken puin. En word gevoerd met een zelfrijder mengwagen. Wie heeft hier ervaring mee.
Een elektrisch aangedreven voermengwagen spaart een zware trekker uit. Daarbij is het mogelijk fors te besparen op diesel en onderhoud. De schatting is tot 10.000 euro per jaar. Subsidie helpt bij de dure aanschaf.
Hallo iedereen, Iedereen is er vast al van op de hoogte, de kosten voor diesel en nieuwe machines reizen de pan uit. ik zit zelf in het grondverzet met 1 mobiele kraan en 2 trekkers met dumpers, watvoor uurprijzen worden er bij jullie in de streek zoal gerekend? het is namelijk lastig doorrekenen naar de klant omdat het dan al snel te duur wordt. en wat betreft de prijsstijgingen, denken jullie dat dit nog zakt? of is het het nieuwe normaal.
DEN HAAG/VALKENSWAARD - Een Valkenswaardse melkvee- en varkenshouder legt zich er niet bij neer dat waterschap De Dommel alleen vanaf zijn kant een sloot is gaan onderhouden met machines, terwijl de grondeigenaar aan de overkant ongemoeid wordt gelaten.
Wat zijn de plussen of minnen van bemesten met driewieler tov tractor met mesttank?
AMSTERDAM (ANP) - Op het Amsterdamse Museumplein staan negen tractors geparkeerd voor de demonstratie die daar zondagmiddag plaatsvindt. In de omgeving is zichtbaar politie aanwezig. https://thumbs.tractorfan.nl/groot/n/new-holland/1453184-tn-new-holland.jpg https://twitter.com/FritsvdSchans/status/1482807378236121088
Wij zoeken een goede degelijke shovel om mee te voeren, de kuilbult vlak te maken/aanrijden en eventueel grond werkzaamheden mee te doen zoals sloten dicht maken. Wat is een goede shovel hij moet minimaal over onze 3 m mengwagen heen kunnen. Wat zou een goed model zijn?
Zoals ik het als ex-melkveehouder ervaar is de huidige manier van gras inkuilen een appeltje-eitje. Maaien met Triple maaiers, schudden en wieren met machines die 18 meter breed in een keer meenemen en opraapwagens zo groot dat 1 hectare (of meer) gras in past. In enkele uren tijd zit het plastic er weer op. In mijn tijd (jaren 80) moest je eerst heel lang wachten totdat het weer langere tijd goed was, daarna dagen maaien met een 1,65 maaier, ook schudden en wieren koste de nodige tijd en ook het inkuilen was niet zomaar klaar. Loonwerkers waren er wel maar niet altijd beschikbaar. De laatste weken plaatst loonwerkerszoon [@WaterDeutzer] dagelijks [url=https://www.tractorfan.nl/user/62288/pictures/]oude foto's op Tractorfan[/url]. Mooie herinneringen uit vervlogen tijden. Je bent zomaar 40 jaar verder... https://thumbs.tractorfan.nl/groot/v/volvo-bm/1449906-shovel-volvo-bm.jpg
Iemand al prijzen gehoord van wikkelfolie voor komend voorjaar?
Ik heb zelf onze nieuwe schudder behoorlijk gemold. 7min. na in bedrijfstelling een hoogspanningsmast geraakt. Die stond er pas 40jr. Totaal verkeken op de 15mtr. werkbreedte wat natuurlijk geen excuus is. Gruwelijk balen. Is 3jr. geleden gebeurt maar nog steeds zeer attent bij elke nieuwe schudbeurt. Eerste en enigste ketser tot nu toe in 22jr. En bij jullie beste tractorfans????
Beste prikkers, Wij zijn aan het oriënteren voor een andere mesttank. We hebben nu een 7m3 enkelas op 850/50 r30,5 en hebben veengrond met een klein ‘knippig’ kleidekje. Het land hebben we rond de boerderij liggen. Wij denken nu aan een 9m3 tank, dat is voor onze grond wel redelijk de max. Maar ik vind de keuze voor enkelas met 1050/50 r32 of tandem met 800/45 r26,5 nogal lastig. Op veen moet je de tank altijd omhoog trekken. Daardoor trekt een enkelas met hoge band denk ik lichter. Daarentegen verdeelt tandem het gewicht beter en krijg je denk ik minder druk op de m2 waardoor je weer minder ver in het veen wegzakt. Maar bij nattere omstandigheden smeert het tweede wiel van het tandem weer precies door het eerste spoor van het eerste wiel. Tandem rijdt makkelijker op een lage druk dan die grote wielen van de enkelas. Ik ben wel benieuwd naar jullie ervaringen en ideeën.
Beste leden, Ik ben al tijdje aan het rondkijken voor een pletter. Elke leverancier zegt natuurlijk dat die de beste heeft. Pletter zal ongeveer 200 a 250 kg gerst per dag gaan pletten eerst in proef opstelling later boven de robot tussen de vijzels. Met als doel verminderen van krachtvoer kosten en verbeteren van de loop op de robots. Ook kan de robot minder fouten maken met voer uitgifte wat de gezondheid van de koeien ten goede komt. wie heeft hier al ervaring mee om zelf te pletten of in combinatie met een robot
Hallo allemaal, Ik vroeg mij af of hier eigenaren zitten die een Herenboeren bedrijf zijn begonnen. Ik zit misschien te denken om het 21ha boerderijtje van familie over te nemen en hiervan een Herenboerderij te maken. Nou is er veel info op de website te vinden en natuurlijk kan ik ook contact met de oprichters opnemen (wat ik ook ga doen) Maar ik zou graag in contact willen komen met zo'n boer zelf, om zijn ervarings-verhaal te horen ipv alleen maar de mooie verhaaltjes te lezen op de website en sociale media. Al heb de afgelopen jaren 2 a 3x gehoord dat dit soort bedrijven als paddenstoelen uit de grond schieten en de aanmeldingen om parttime medewerker te worden op zo'n boerderij explosief is toegenomen sinds corona vraag ik mij af of dit allemaal een tijdelijke hype is of ook iets is voor de long run. Misschien is dit het nieuwe manier van boeren in de toekomst? Gezien ik familie hebt die over een boerderij beschikken (en daarnaast ook nog op een goede locatie gevestigd zijn) maar eigenlijk te klein is om echt goed brood mee te verdienen als eenmansbedrijf vraag ik mij af of ik deze kans moet pakken en dit een once-in-a-lifetime kans is. Om verwarring te voorkomen, Ik heb het dus niet over om parttime op zo'n boerderij te gaan werken. Ik heb het over zelf zo'n bedrijf te starten/beheren.
Ben benieuwd hoe jullie ervaringen zijn met voer robots. En dan met name mengkwaliteit en broei
Vanmorgen bij het bijwerken van de administratie zag mijn vrouw dat de rente en aflossing voor deze maand al was afgeboekt. terwijl deze normaal op de laatste werkdag van de maand staat gepland. Het was al wel vaker opgevallen dat de afboeking op de laatste maand dag s`morgens meteen is geboekt en de bijschrijving van het melkgeld pas aan het eind van de dag. Maar dat deze nu al voor het weekeinde op 28-8plaatsvind terwijl het mandag toch nog gewoon 31-8 is vinden we wel een beetje vreemd. Maar misschien horen wij bij de voorlopers. Zijn er meer prikkers waar dit gebeurd?
Woonplaats: Nederland Leeftijd: 30jr Laatst online: 2wk geleden
Ik heb ervaring met de volgende machines: