Wij zijn aan het oriënteren voor een eigen opraapwagen, we hebben zo’n 30 bunder gras wat we altijd in 1 keer inkuilen. Er zou dan een Case 745 4WD voor de wagen moeten komen. Welke wagen zouden jullie ons aanraden? We willen er niet teveel werk aan hebben qua onderhoud, de wagen moet gewoon betrouwbaar zijn.
Op dit moment maaien wij met een setje Fella maaiers, zijn aardig oud maar doen het nog redelijk. Zitten er aan te denken om voor volgend seizoen wat anders op te zoeken. Wat zijn jullie ervaringen qua verschillende merken maaiers?
Melkveehouder Wim de Groot uit Rinsumageest (FR) stopt al zijn gras voor zijn 170 melkkoeien en 100 stuks jongvee in balen. De belangrijkste reden: „Dan ben ik niet afhankelijk van de loonwerker.” https://www.veld-post.nl/site/assets/files/0/04/76/664/aw4a7855_bewerkt-1.-detail.jpg
Wij willen een sleufsilo aanleggen met een asfaltvloer. Nu zegt de ene asfaltboer dat 10cm voldoende is en de ander dat er 12cm in moet. De onderlaag word 35cm gebroken puin. En word gevoerd met een zelfrijder mengwagen. Wie heeft hier ervaring mee.
Vandaag 3 rekeningen tegelijk binnen. Eerste ronde sleepslangen, kunstmest en krachtvoer. Wat een ontgoocheling. Als melkprijs niet stuk omhoog gaat wordt er dit jaar zo niks verdiend. De technische resultaten zijn prima. Tuurlijk we zijn gezond, wat het belangrijkste is, en hebben gelukkig nog vrede hier. Maar frustrerend blijft het dat je als boer zo nooit wat opbouwt.
Een elektrisch aangedreven voermengwagen spaart een zware trekker uit. Daarbij is het mogelijk fors te besparen op diesel en onderhoud. De schatting is tot 10.000 euro per jaar. Subsidie helpt bij de dure aanschaf.
‘De nationale melkplas op peil houden is voor Rabobank geen doel. Ook een kleinere melkveesector kan toekomstbestendig zijn.’Dit zegt Carin van Huët, directeur Food & Agri van Rabobank Nederland in een interview in Veeteelt.
Hallo iedereen, Iedereen is er vast al van op de hoogte, de kosten voor diesel en nieuwe machines reizen de pan uit. ik zit zelf in het grondverzet met 1 mobiele kraan en 2 trekkers met dumpers, watvoor uurprijzen worden er bij jullie in de streek zoal gerekend? het is namelijk lastig doorrekenen naar de klant omdat het dan al snel te duur wordt. en wat betreft de prijsstijgingen, denken jullie dat dit nog zakt? of is het het nieuwe normaal.
𝗪𝗶𝗷 𝗯𝗹𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝘂 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝘁𝗼𝗲𝗸𝗼𝗺𝘀𝘁 𝗴𝗿𝗮𝗮𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗶𝗲𝗻𝘀𝘁. Wij hebben met pijn in onze hart besloten dat wij een gedeelte van de diensten op gebied van agrarisch loonwerk per 14 februari 2022 te beëindigen.
Wij zoeken een goede degelijke shovel om mee te voeren, de kuilbult vlak te maken/aanrijden en eventueel grond werkzaamheden mee te doen zoals sloten dicht maken. Wat is een goede shovel hij moet minimaal over onze 3 m mengwagen heen kunnen. Wat zou een goed model zijn?
Wat zijn de plussen of minnen van bemesten met driewieler tov tractor met mesttank?
Mesttank+bemester bijna versleten. Goede gebruikte kost schat ik 60.000 euro Zie loonwerker hier in de buurt bemesten met gps etc,levert super werk. Als ik aan onderhoud&afschrijving jaarlijks 4000 euro kwijt ben kan ik al heel wat door de loonwerker laten doen. Wat is wijsheid?
De drukte met het rijden van mest uit volle kelders van melkveehouderijbedrijven is in het nieuwe jaar direct volop van start gegaan. Jelle Heida van Firma De Blokken uit Pingjum verwacht in de maand januari dagelijks met zijn 32 m3 grote giertank op pad te zijn.
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft bekend gemaakt dat de politie tot 1 juli 2022 geen boetes zal uitdelen voor (land) bouwvoertuigen die nog geen kentekenbewijs hebben. Wel is het advies om dergelijke voertuigen voor 1 januari 2022 te registeren. Na deze datum kost een voertuigregistratie minimaal € 140. Kort gezegd betekent het, dat de vertraging bij de RDW geen gevolgen heeft voor voertuigeigenaren
Iemand al prijzen gehoord van wikkelfolie voor komend voorjaar?
Zoals ik het als ex-melkveehouder ervaar is de huidige manier van gras inkuilen een appeltje-eitje. Maaien met Triple maaiers, schudden en wieren met machines die 18 meter breed in een keer meenemen en opraapwagens zo groot dat 1 hectare (of meer) gras in past. In enkele uren tijd zit het plastic er weer op. In mijn tijd (jaren 80) moest je eerst heel lang wachten totdat het weer langere tijd goed was, daarna dagen maaien met een 1,65 maaier, ook schudden en wieren koste de nodige tijd en ook het inkuilen was niet zomaar klaar. Loonwerkers waren er wel maar niet altijd beschikbaar. De laatste weken plaatst loonwerkerszoon [@WaterDeutzer] dagelijks [url=https://www.tractorfan.nl/user/62288/pictures/]oude foto's op Tractorfan[/url]. Mooie herinneringen uit vervlogen tijden. Je bent zomaar 40 jaar verder... https://thumbs.tractorfan.nl/groot/v/volvo-bm/1449906-shovel-volvo-bm.jpg
Uit nieuwsgierigheid en door wisselende inzichten ben ik aan het kijken naar een vierelements hark. Nou vind ik een groot voordeel van mijn huidige twee elements zij afleg dat ik een heel smal zweel kan maken en dat kan niet met alle vierelements. Wat zijn aan- en afraders? Een lely 1515 vind ik een prachtig stukje aparte techniek maar dat de wielen heel breed staan in het werk is niet echt praktisch voor mij en betekent dat ik tussen percelen met een smalle dam ertussen de machine helemaal moet inklappen. Een claas liner 3000 heb ik goede verhalen van gehoord maar ze worden wel aardig oud en er zit geen load sensing op geloof ik. De 3600 heb ik wat negatieve dingen over gehoord, maar niet uit eerste hand. Pottinger 1252 is half hydraulisch, half mechanisch aangedreven, beetje nodeloos ingewikkeld lijkt mij maar het voordeel lijkt mij dat je de voorste elementen kunt uitschakelen lijkt mij. Ook kan hij een smal zwad maken. De 1251 wil ik niet hebben. Niemeyer/ziegler moet wel heel goedkoop zijn aangezien de onderdelen voorziening een aflopende zaak is lijkt mij. Krone heb ik niks mee maar er is wel veel keuze. Ps, graag gebruikerservaringen, niet van horen zeggen in de verte.
[b]Originele beschrijving[/b] Het grootste melkveebedrijf van Nederland in Vredepeel beschouwt zichzelf als knelgeval.
https://youtu.be/WPyoZTRMo2Q
De boeren gaan volgende week woensdag, 7 juli, weer massaal protesteren tegen de stikstofplannen. Het is inmiddels de zoveelste keer dat de boeren protesteren voor 'hun bestaansrecht door onder meer plannen ‘om het Groene Hart en de Gelderse Vallei leeg te vegen ten gunste van woningbouw, zonnevelden en bossen.’ Daarom de stelling: Alsjeblieft geen boerenprotesten meerhttps://www.gelderlander.nl/home/alsjeblieft-geen-boerenprotesten-meer~a1f6b165/
De zelfrijdende maaier Big M van de Duitse machinefabrikant Krone bestaat 25 jaar. Dat bedrijf toonde 20 mei 1996 het eerst prototype.
Zijn er al mensen die aan het strooien zijn
Beste Boeren, en kijkers. Wat kost een stal bouwen plus minus voor een dikke 1000 koeien. Wil de stal splitsen is 2 delen van 500 a 600 koeien en melken met robot.
Hallo allemaal, Ik vroeg mij af of hier eigenaren zitten die een Herenboeren bedrijf zijn begonnen. Ik zit misschien te denken om het 21ha boerderijtje van familie over te nemen en hiervan een Herenboerderij te maken. Nou is er veel info op de website te vinden en natuurlijk kan ik ook contact met de oprichters opnemen (wat ik ook ga doen) Maar ik zou graag in contact willen komen met zo'n boer zelf, om zijn ervarings-verhaal te horen ipv alleen maar de mooie verhaaltjes te lezen op de website en sociale media. Al heb de afgelopen jaren 2 a 3x gehoord dat dit soort bedrijven als paddenstoelen uit de grond schieten en de aanmeldingen om parttime medewerker te worden op zo'n boerderij explosief is toegenomen sinds corona vraag ik mij af of dit allemaal een tijdelijke hype is of ook iets is voor de long run. Misschien is dit het nieuwe manier van boeren in de toekomst? Gezien ik familie hebt die over een boerderij beschikken (en daarnaast ook nog op een goede locatie gevestigd zijn) maar eigenlijk te klein is om echt goed brood mee te verdienen als eenmansbedrijf vraag ik mij af of ik deze kans moet pakken en dit een once-in-a-lifetime kans is. Om verwarring te voorkomen, Ik heb het dus niet over om parttime op zo'n boerderij te gaan werken. Ik heb het over zelf zo'n bedrijf te starten/beheren.
Mooi bedrijf, alles nieuw.
Mevrouw Ouwehand gister op 1 vandaag, schandalig en dan ook nog in deze Corona tijden. De landbouw draagt volgens haar niets bij aan de economie en zou maar moeten stoppen. Alsof voedsel totaal onbelangrijk is!! Andere bedrijven, Schiphol en de zware industrie daar hoorde je niets over.
[b]Deel 2: https://www.prikkebord.nl/topic/234675/ [/b] [b]Door Stef Beunk - [url=http://www.fleckviehkoeien.nl/]BAYERN-GENETIK[/url]:[/b] Enige tijd geleden kwam het zogenaamde compact voeren in de belangstelling. Het idee werd ontwikkeld door de Deense onderzoeker Niels Bastian Kristensen. Twee Nederlandse boeren in Denemarken, Bennie Nijhuis en Petro Pelgrum, zijn ermee gestart. Ze kregen al vrij snel bezoek van collega's uit Nederland die met eigen ogen wilden zien hoe het systeem werkt. Hoe gaat het met de "compact voeren" pioniers en wat zijn hun ervaringen? Bayern Genetik ging op bezoek bij de beide pioniers. Petro Pelgrum: "alleen aan beginnen als je heel consequent bent". - melkt 140 stuks Fleckvieh kruislingen en 20 stuks Holstein - heeft 1.5 jaar ervaring met compact voeren - 's avonds worden de krachtvoergrondstoffen en de graskuil in de voermengwagen gegooid - vervolgens wordt er 8.4 liter water per koe toegevoegd en dit wordt gemengd. - dit blijft 's nachts staan om te weken -'s morgens wordt de mais toegevoegd en gemengd. Totaal 20 min. mengen, daarna voeren. Ervaringen: - productie is gestegen van 9200kg/koe naar 10.800kg/koe - vetgehalte is gelijk gebleven, eiwitgehalte is 0.15% gestegen - krachtvoer is hetzelfde gebleven - koeien liggen meer in de boxen en zijn rustiger - de klauwen zijn beter - alles loopt gemakkelijker: koeien zijn gezonder, vruchtbaarheid is goed (tkt 362 dagen). Commentaar Petro Pelgrum: "Ik noem het ook wel discipline voeren. Als je niet elke dag hetzelfde ritueel kunt uitvoeren moet je er niet aan beginnen. Wat wel leuk is om te vermelden is het volgende voorval: komt hier een vertegenwoordigster om gisten te verkopen als toevoeging door het voer. Zou de voerefficiëntie verbeteren. Ze gaat eerst de koeien bekijken op koe signalen zoals herkauwactiviteit. Was prima. Toen werd de mest gezeefd. Was ook prima, nauwelijks onverteerde voerresten. Ze vertrok met het eerlijke commentaar: hier heeft gisttoevoeging geen zin, het voer wordt uitstekend verteerd en de koeien zien er prima uit. Dan bevestigt mijn gevoel dat we op de goede weg zijn". Bennie Nijhuis: "een van de beste beslissingen van de afgelopen jaren". - melkt 300 stuks Holstein en 80 stuks Fleckvieh kruislingen. Volop bezig met Fleckvieh inkruisen - heeft 2 jaar ervaring met compact voeren - gooit 's avonds de krachtvoergrondstoffen in de voermengwagen en voegt 6-9 liter per koe aan water toe. Goed mengen, 's nachts laten staan om te weken - 's morgens wordt soja, graskuil en mineralen toegevoegd, daarna 7 minuten mengen - vervolgens mais toevoegen en 15 minuten mengen. Daarna voeren. Ervaringen: - in 2 jaar gestegen van 9200kg/koe naar 11.300kg melk/koe. Gehaltes: vet gelijk, eiwit 0.10-0.15% hoger. - makkelijker te managen koeien, geen kopzorgen over de gezondheid van de koeien, betere mest - klauwgezondheid veel beter - vaarzen doen 't veel beter - vruchtbaarheid is hetzelfde gebleven - voerefficiëntie is verbeterd, voer maar een beetje meer krachtvoer dan voorheen, productie stijgt nog steeds -meer rust in de stal, koeien liggen meer - alle stro is uit het rantsoen gehaald - 's zomers wordt mierenzuur gebruikt als broeiremmer - nadeel: ca. 35% extra brandstof nodig door langer mengen. Commentaar Bennie Nijhuis: "Ik was vroeger in Nederland werkzaam als voervoorlichter. Ik had dus altijd wel interesse in voeren. Voordat ik aan compact voeren begon heb ik me goed laten voorlichten. Omdat het me wel wat leek ben ik eraan begonnen. En het is boven verwachting gegaan, veel beter dan ik had verwacht. Het is een van de beste beslissingen die ik de afgelopen jaren heb genomen. Ik heb in het verleden alles uitgeprobeerd om de productie omhoog te krijgen. Maar we bleven hangen rond de 9200 kg, er leek niet meer in te zitten. Sinds ik begonnen ben met compact voeren geven de koeien 2000kg melk/koe meer en zijn ze gezonder dan voorheen. Dat laatste is misschien nog wel het belangrijkste". Neem voor meer informatie over compact voeren contact op met uw voervoorlichter. Of met Rob Hulshof van Provimi: tel: 06 273 79 187.
Dag iedereen Ik ben op zoek naar een stroverdeler zoals de stroverdeler van het filmpje "New Warthog Machinery straw spreader" op youtube. Ik heb nog niet veel gelijkaardige dingen gezien en dacht dat dit een goedkope optie was tegenover stroblazers die ook voor veel stof zorgen. Kan jij me helpen met mijn zoektocht? Alvast bedankt Lander Van Waes
De graanprijzen blijven stijgen, hebben de Chinezen de schaarste toch goed aan zien komen.
Woonplaats: ørnhøj Leeftijd: 26jr Laatst online: 3wk geleden
Ik heb ervaring met de volgende machines: