De voorschotprijzen van Arla voor conventionele en biologische melk dalen in juni met 2 eurocent per kilo. Dat betekent dat de voorschotprijs voor Nederland voor conventionele melk 40,07 cent per kilo bedraagt en 54,59 cent voor biologische.
https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2023/05/27/jesse-klaver-wil-maar-wat-graag-de-hoofdtafel-zijn Mark v/d Oever heeft gewoon gelijk met zijn vlog, Deze column van Esther inclusief bangmakerij laat precies zien waar van den Oever voor waarschuwt!
ANP - De landbouw in Nederland wordt in de toekomst volledig duurzaam en zal zo min mogelijk het milieu belasten. Dat staat volgens RTL Nieuws in het concept-landbouwakkoord. Een van de afspraken is dat alle producten in Nederlandse supermarkten moeten voldoen aan een nieuwe norm. Daardoor stijgt de prijs van producten, maar krijgt de boer een betere vergoeding. Piet Adema, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De landbouw in Nederland wordt in de toekomst volledig duurzaam en zal zo min mogelijk het milieu belasten. Dat staat volgens RTL Nieuws in het concept-landbouwakkoord. Dat zijn de belangrijkste voorstellen uit het landbouwakkoord waarover het kabinet het eens probeert te worden met landbouworganisaties, zo schrijft RTL. Daarnaast worden boeren in de toekomst ook verantwoordelijk voor natuurbeheer en krijgen zij daar een beloning voor. Tussenakkoord Al maanden overlegt minister Adema (Landbouw) met de sector over een toekomstplan, dat in 2040 moet zijn gerealiseerd. Een mogelijk akkoord is al een aantal keren uitgesteld. Woensdag is er opnieuw overleg. Mogelijk worden onderhandelaars het dan eens over een tussenakkoord, dat vervolgens wordt doorgerekend op de milieueffecten. Producten duurder Het is de bedoeling dat alle landbouwproducten in Nederland moeten voldoen aan een nieuwe 'duurzaamheidsstandaard'. Dit geldt met name voor groente, fruit, eieren, zuivel en vlees. Hierdoor zullen de producten iets duurder worden, maar tegelijkertijd zal de boer een betere prijs ontvangen. Wat de exacte impact van de prijsstijging zal zijn is nog niet duidelijk. Er wordt gestreefd naar een zo eerlijk mogelijke verdeling tussen consumenten, supermarkten, groothandels, voedselproducenten en boeren.
[quote]Een speciale nieuwe norm voor een maximum aantal koeien per hectare weiland moet gaan bepalen hoeveel dieren boeren nog mogen houden op hun bedrijf. Deze nieuwe norm - de zogenoemde ‘graslandnorm’ - maakt deel uit van de conceptekst die rondgaat over het Landbouwakkoord.[/quote]
Goedenavond allemaal. Ik wil een mbo opleiding doen en ik zit te prakkiseren tussen Aeres en Terra. Kwa afstand zijn ze voor mij beide even ver en ze bieden beide dezelfde opleidingen. Bij Aeres ben ik al op gesprek geweest maar ik vond het gesprek eigenlijk teveel naar een verkoop praatje lijken waar ik eigenlijk niet zoveel mee kan. Wat eigenlijk ook niet zo vreemd is gezien scholen natuurlijk zoveel mogelijk leerlingen proberen binnen te hengelen. Ik denk dat niet ik hier een antwoord op krijg maar ik probeer het toch: Ik zou graag willen weten of er een kwaliteit verschil is van lesgeven tussen deze 2 scholen. En met kwaliteit bedoel ik de hoeveelheid motivatie een school heeft om hun leerlingen te laten slagen of dat het hun geen drol uit maakt als ze de centen maar krijgen. Ik heb al beetje zitten googlen maar verder dan scholenopdekaart.nl kwam ik niet. En die website vergelijkt alleen vmbo scholen dus daar kan ik weinig mee. Misschien zijn er hier leden die ervaring hebben met beide scholen en iets zinnigs erover kunnen zeggen?
Bij deze doe ik een oproep aan de minister van: LNV, N en S, I en W. Naar aanleiding van het CDM en CBS rapport over het rendement van emissie arme technieken, heeft de minister aan WUR een onderzoeksopdracht uitgezet. Deze onderzoeksopdracht had de volgende vraagstelling: - is de NP methode nauwkeurig genoeg om verschil in N verliezen tussen staltypes vast te stellen En - met de NP methode vaststellen of er sprake is van significante verschillen in N verliezen tussen traditionele en emissie arme staltypes Dit onderzoek is uitgevoerd in verschillende veehouderij sectoren. Screenshot 1: voorpagina van het concept wat sinds begin maart gepresenteerd is Screenshot 2: de belangrijkste conclusies. Toelichting op de NP methode. De verhouding tussen stikstof en fosfor in de mest zou moeten wijzigen bij emissie reducerende technieken. Op basis van geanonimiseerde KLW data van de jaren 2018, 2019 en 2020 en CBS cijfers zijn de twee onderzoeksvragen beantwoord. Vraagstelling aan de minister: - Waarom wordt dit zeer relevante onderzoek met opzienbarende resultaten al sinds begin maart onder de deurmat op het ministerie gehouden. - Waarom communiceert de minister niet met de tweede kamer inzake deze opzienbarende resultaten. - Hoe denkt de minister en provincie besturen , die de technieken via wetgeving en beleidsregels voorschreven aan veehouders, ontbrekende depositie ruimten in de vergunningen te repareren. - Heeft de minister een voorziening in het budget opgenomen om schade op veehouderij bedrijven te compenseren. - waarom wordt deze relevante informatie achtergehouden bij landbouw akkoord onderhandelingen en provinciale coalitie onderhandelingen? Verzoek aan de minister: communiceer zo spoedig mogelijk , deze week nog, met de tweede kamer over dit dossier. Tweede kamer leden , bevraag de minister over dit dossier aan de hand van de beschikbare informatie in dit bericht.
[quote]De onderhandelingen over een landbouwakkoord kunnen – begrijpelijk en terecht – op grote betrokkenheid rekenen onder u, onze leden. De voorbije maanden zijn LTO-directeur...[/quote]
[quote]De Nieuwe Denktank zoekt een PAS-melder die zich wil laten legaliseren via een gerechtelijke procedure, waarbij wordt ingezet op de onzekerheid rondom rekenprogramma Aerius. Dit is nieuw ten opzichte van de huidige overheidsaanpak.[/quote]
Wij zijn er over aan het nadenken om zelf een stikstofvat te kopen. Je bent dan flexibeler in aanschaffen van verschillende stieren, daarnaast is het op termijn de bedoeling zelf te gaan insemineren. Nu is er nogal wat keuze, qua modellen, grootte en wie het stikstof levert. Wat is handig en wat betaalt en ieder?
Er moet een stikstofemissienorm komen voor veehouders, die uitkomt op ongeveer 30 tot 40 kilo stikstof per hectare per jaar. Dat stellen hoogleraren Wim de Vries (Wageningen Universiteit en Researchcentrum) en Jan Willem Erisman (Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden). Een stikstofnorm van 30 kilo per hectare per jaar zou een emissiebeperking betekenen van gemiddeld ongeveer 50%. De laatst berekende ammoniakemissie in de rundveehouderij is 58,9 kilo ammoniak per hectare per jaar. Meer: https://www.boerderij.nl/hoogleraren-stikstofnorm-op-30-kilo-ha
Op ander forum kwam deze foto voorbij. Zonder bron. Dus ook niet te verifiëren op authenticiteit. Zijn er collega’s die deze, achtergrond, herkennen en klopt het beeld van dood gespoten veld en het spandoek?
De oplevering van de Hoogeveense fabriek van yoghurtfabrikant Fage is opnieuw met een jaar vertraagd. Dit meldt de onderneming in het pas gepresenteerde jaarverslag over 2022. Voor de stroomvoorziening in Riegmeer zou dat misschien goed uitkomen.
Melkveehouder Roy Meijer zit namens jonge boeren en tuinders bij de gesprekken over het Landbouwakkoord. Maar van jeugdige overmoed is bij hem geen spoor te bekennen. ‘Deze gesprekken staan symbool voor: kun je met samenwerking nog een land maken?’
De voorschotprijzen van Arla voor conventionele en biologische melk dalen in april 2023 met 6 cent per kilo melk. Dat betekent dat de voorschotprijs voor Nederland voor conventionele melk 45,57 cent per kilo bedraagt en 56,55 cent per kilo voor biologische melk.
Een groep van 6 melkveehouderij-organisaties heeft onder aanvoering van NMV-voorzitter Henk Bleker op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met minister Piet A...
Nederlandse boeren kunnen de komende jaren 125.000 bomen en struiken planten via een samenwerking tussen Arla Foods Nederland, Trees for All en BoerenNatuur. Het gaat om boeren die melk leveren voor Arla Biologisch en MelkUnie.
De Europese Centrale Bank (ECB) is nog niet klaar met het verhogen van de rentetarieven, zegt Joachim Nagel, president van de Duitse centrale bank, de Bundesbank. De rentebepalers in de eurozone moeten 'koppig' zijn en de financieringskosten blijven verhogen om de inflatie aan te pakken, zei Nagel in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times.
LTO adviseert akkerbouwers of veehouders die glyfosaat gebruiken voor het doodspuiten van grasland of groenbemesters om op de behandelde percelen een grondbewerking uit te voeren voordat ze geel kleuren.
De Dutch Dairymen Board (DDB) verlaat per direct de sectortafel melkveehouderij en kalverhouderij. DDB heeft geen vertrouwen meer in het Landbouwakkoord waar landbouwminister Piet Adema aan werkt.
Minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil in het Landbouwakkoord afspraken over een meer grondgebonden melkveehouderij. Een nieuwe norm die het aantal koeien begrenst is in de maak. 'Een norm leidt tot geen enkel doel', zegt voorzitter Erwin Wunnekink van LTO-vakgroep Melkveehouderij.
Op ons bedrijf hebben we al drie kwart jaar vruchtbaarheids problemen bij de melkkoeien. Van alles al geprobeerd. Rantsoen check. Ov zinc programma. Bij spuiten met fertagyl voor ins. Eigen stier. ( Wel iets beter maar niet echt goed) bloed onderzoek. Waar geen rare waardes uit komen. Stikstof in het vat goed. Opwarm temperatuur. Ins gebeurt goed. Geen verschil in dagen lactatie dat de koe wel drachtig is. Geen verschil in koeien en vaarsen. Af en toe is er een drachtig. Wie kan mij helpen? De dierenarts en voer leverancier weten het ook niet. Groeten Erwin.
[quote]Overijssel wacht opnieuw een politieke aardverschuiving. Net als vier jaar geleden zal een nieuwkomer zeer waarschijnlijk vele zetels binnenslepen. Woensdag zal de BoerBurgerBeweging de rol van Forum voor Democratie overnemen. Na het chaotisch uit elkaar klappen van FvD is de vraag: hoe groot is de kans dat BBB hetzelfde lot wacht? Is de partij klaar voor het besturen van de provincie? Drie experts blikken vooruit. “Ik denk niet dat ze regeringsverantwoordelijkheid kunnen dragen.”[/quote]
[quote]In het uiterste geval kunnen provincies weigeren om landelijk beleid uit te voeren. Als dat bij stikstof gebeurt neemt minister Van der Wal het roer over, zegt ze.[/quote]
Het verlies van de derogatie is een gamechanger voor de melkveehouderij. Het kost het gemiddelde melkveebedrijf jaarlijks 30.000 euro, stelt Jos Verstraten, portefeuillehouder Mest en Mineralen van LTO-vakgroep Melkveehouderij.
[quote]Het verlies van de derogatie is een hard gelag. Geitenpaadjes werken niet meer. De nitraatrichtlijn biedt echter een verrassende opening.[/quote]
Hoewel ik veel kritiek lees over RFC lijkt het ze wederom gelukt te zijn om met 58.22 cent de hoogste cash melkgeld uitbetaler van Nederland te zijn geworden. Of vergis ik mij?
[quote]Nederlandse zuivelgigant FrieslandCampina breidt het assortiment uit met meer plantaardige producten: drank van soja en haver. En dat in tijden dat de roep om verduurzaming van de melksector steeds luider klinkt.[/quote]
Leeftijd: onbekend Laatst online: 44min geleden
Ik heb ervaring met de volgende machines: