FrieslandCampina: twee routes naar minder fosfaat

Vooralsnog lijken melkveehouders bij de fosfaatreductie te kunnen kiezen uit twee routes, minder melk of minder grootvee-eenheden. Dat meldt FrieslandCampina. Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet.

Deel dit topic

Reacties

Wimblij
Regeling pakt relatief goed uit voor niet gegroeide bedrijven en de snelle groeiers in 2015. Bedrijven die in 2016 gestart of gegroeid zijn met het idee fosfaatrechten te kopen in 2017 worden keihard gepakt met een korting van 40 %. Een korting van 15 of 20% is redelijker.
sil
Ja, die snelle groeier korten we weer minder, gevolg dat we na 2017 tot de conclusie komen dat we toch nog teveel fosfaat hebben geproduceerd........ik denk dat dit een goed plan is, waar 70 % van de bedrijven goed mee weg kan, 20 % redelijk, 10 % minder. Of we de derogatie hiermee redden, betwijfel ik wel ten zeerste.
zwier
@sil Vraag me wel af als ik mijn jongvee wil afstoten, maar dit bv bij een opfokker plaats of verkoop aan iemand die ze later voor export verkoopt dit ook valt onder minder GVE,s , ik heb ze nl niet verkocht voor export en ze worden niet geslacht.
sil
@zwier dat vraag ik me dus ook af hoe ze willen borgen dat het jongvee gedeelte niet elders groeit.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , frieslandcampina , fosfaat en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1.202