Fosfaatplan zuivel: naast kortingsregeling ook bonus

Het was even wachten, maar inmiddels worden de contouren van het fosfaatreductieplan zuivel zichtbaar. De korting voor teveel geleverde melk, is vastgesteld op minimaal 90 procent van de ‘kale’ melkprijs. Melkveehouders mogen kiezen uit twee referentiemogelijkheden; een referentie aan productievolume of een referentie aan GVE. Wanneer ze onder deze referentie produceren, krijgen ze een bonus toegekend.

Deel dit topic

Reacties

+2
Wimblij
Kansloze missie, naast dat het juridisch niet haalbaar is, is het praktisch niet uitvoerbaar omdat het aanbod van vee niet dood te krijgen is en ethisch niet verantwoord omdat er gezonde en drachtige dieren die nog een paar jaar mogen leven, gedood moeten worden. Dat allemaal dankzij het eindeloze geklungel van onze vrienden in Den Haag en Zwolle.
Verlies pakken, derogatie opzeggen en de lange termijn visie lineair iedereen terug naar 2.5 GVE in 6 of 10 jaar. Iedereen weet waar die aan toe is. Dan creëren we waarde, we investeren in grond en niet in lucht!
arjankok
@Wimblij als je niet korten wil mag je betalen jonge!
en die door jou voorgestelde gve/ha is nog veels te hoog zonder derogatie!
Rondhus
@Wimblij bij het plannetje van grondig is het zelfs 2 x 6%. Doen we dat gewoon
arie.j
Quote Reactie van @Wimblij:
ansloze missie, naast dat het juridisch niet haalbaar is, is het praktisch niet uitvoerbaar omdat het aanbod van vee niet dood te krijgen is en ethisch niet verantwoord omdat er gezonde en drachtige dieren die nog een paar jaar mogen leven, gedood moeten worden. Dat allemaal dankzij het eindeloze geklungel van onze vrienden in Den Haag en Zwo

Wanneer je ergens tegen ben ga je roepen dat het niet kan , bekende tactiek.
Eerste jaar superheffing moesten we halsoverkop bijna 9% in melk terug.
Ooit toen over zulke problemen gehoord? Doe niet zo dwaas zeg.
Anders maar beginnen met een paar scheppen krachtvoer minder en de droogstand wat langer
weurding
@Wimblij vertel eens waarom mogen meststieren en mestvee meestal niet ouder worden dan 2 jaar en moeten andere koeien wel?
+1
arjankok
Zuid-Afrikaanse definitie van GVE !Die oorspronklike definisie van wat ’n GVE omvat, is heel eenvoudig een van die volgende: 1 bees ouer as twee jaar, 6 skape, 5 varke, 9 speenlammers, 12 suiplammers, 100 hoenders of 2,5 volstruise.
arjankok
Ergens op site van overheid met betrekking tot subsidie regelingen :
zijn runderen van 6 mnd tot 2jr 0.6 gve
als daar mee gerekend wordt in de plannen dan hoeft het geen extra probleem op te leveren voor bedrijven die het afgelopen jaar hun jongvee al flink hebben ingewisseld voor melkvee als voorbereiding op de al zo lang lopende komst van fosfaat rechten
sil
En wat gebeurd er met de jongveeopfokbedrijven, deze vallen buiten het zicht van de zuivel......
arjankok
@sil ja zit ik ook mee heb sinds april een opfokker en nu andere samenstelling veestapel en hij heeft splitsing achter de rug die door uitstel rechten niet tot duidelijkheid komt , is lastige
+2
KuikenenKoe
@sil die krijgen het heel erg druk
+1
matt
@KuikenenKoe je kan ze ook bij mij brengen tegen een ruime vergoeding,ga ik wel 4% minder melken als 2015 mag ik zo veel vee houden als ik wil..
pieta
@matt Je moet toch 4% onder de GVE van 2 juli 2015 zitten? Of is het anders?
+2
matt
@pieta je kan kiezen meen ik 4% minder gve en je mag zoveel melken als je
Wil ( ik breng je een paar koeien)
Of je gaat minder melken,4% minder als 2015 en je mag zoveel vee houden als je wilt(jij brengt me jouw jongvee)
pieta
@matt Ik weet het niet. Zou kunnen. Ik ga het eea bekijken als het definitief is.
meelezer10
@matt Ik ben nog wel benieuwd wat er onder gve wordt verstaan. Al het vee incl jongvee, alleen code 100, of al het vee ouder dan twee jaar.
huub
Ben ik nou zo slim of zijn ze in Amersfoort nou zo dom, dit gaat toch nooit een nettoreductie van 4% opleveren. Dit gaat ons de derogatie kosten. Of direct of in de loop van 2017 met terugwerkende kracht.
arjankok
@huub dat vrees ik ook ieder zal er zijn eigen boerenslimheid op los laten , die voor de gve regeling gaan zetten in op productie verhoging schat ik , is met de huidige prijsstijging aanlokkelijk , maar als je minder [4%] melkt zal er wel weer een ander slimmigheidje openbaar komen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkprijs , melkvee , zuivel en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
1.782