Interesse in lokaal geteelde soja neemt toe

De overheid wil dat binnen enkele jaren 10.000 hectare soja in Nederland wordt geteeld. Hoe realistisch is dat? Levert de sojateelt genoeg perspectief en rendement op voor de teler? „Met goede rassen is sojateelt hier beslist haalbaar”, denkt veredelaar Hendrik Rietman.

Deel dit topic

Reacties

+2
de hoef
3 ton per ha a 30 cent is 900 per ha reuze aantrekkelijk
fendt_boer
@de hoef

is die 3 ton opbrengst van de hele plant of alleen de bonen?
de hoef
@fendt_boer de bonen
Arum
😀
Pluto
Soja schroot is wat anders dan de hele boon.
900 euro lijkt nergens op ,,,tarwe doet nu al 1600 en meer .
Zijn er wel genoeg toegelaten middelen ???? met alleen basagran en centium in het middelen pakket blijft er weinig anders over dan roundup reddy rassen !.
Erwten was ook een tijdje in de mode tot de eu er een stokje voor stak.
Noorderling
@Pluto
1600?
Tarwe is 20-21cent keer 10ton. Daarbij nog 4ton stro a 50euro. Zit je al op 2200.
Pluto
@Noorderling Hier zitten we op zandgrond en ik ben al heel blij met 8,5 ton . stro gebruik ik zelf en wat ik niet nodig heb blijft op het land achter .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , soja , overheid en rendement geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
348