Melktaxi 4.0 doseert per kalf hoeveelheid en samenstelling

Op de Eurotier in Hannover (D) toonde Holm & Laue haar nieuwe Melktaxi 4.0. De melktaxi is onder andere uitgerust met een afleesfunctie, die per hok waar een sensor is aangebracht, registreert hoeveel melk het kalf nodig heeft. Ook de melksamenstelling kan per kalf aangepast worden. Alle data wordt opgeslagen. De innovatie werd beloond met een zilveren medaille.

Deel dit topic

Reacties

+3
mlkvhoudr
Lekker zinloos innovatief
rommert14
@mlkvhoudr waarom zinloos?
achterhoeker2
@rommert14 omdat uit het artikel blijkt dat de bedenker van de machine nooit kalveren heeft gevoerd.
+1
mlkvhoudr
@rommert14

Je gaat per box instellen hoeveel melk het kalf moet hebben. Om dat bij te houden voor kalfjes die daar 2 weken zijn.......wij hebben een all you can eat concept bij de jongste kalfjes.

Dat kost nogal wat extra melk en arbeid.

Maar betaald zich wel uit.

Zie dus niks in in zo n onnodig duur systeem met sensors die niks toevoegen
+1
brabo
@mlkvhoudr
het zal ook niet bedoeld zijn voor die veehouders die hun kalfjes maar 2 weken in de boxjes houden, maar gedurende de gehele melkperiode. Anders heeft zo'n melktaxi ook niet veel zin.
Ik ken een aantal veehouders die er mee werken en die zijn enthousiast over de melktaxi.
En bij een groot bedrijf kan op deze manier elke persoon gemakkelijk de kalveren de juiste hoeveelheid voeren.
mlkvhoudr
Kan t nut van kalvertaxi nog wel in zien maar teveel toeters en bellen brengt alleen maar kosten met zich mee en niet de gewenste arbeidsbesparing
deltafarmer
@mlkvhoudr goed gezien. Wist je dat de leaseautos inmiddels afgeschreven worden bij 130.000 km terwijl dit voor 5 a 6 jaar terug nog bij 170.000 km was. Oorzaak: door alle extra sensoren en electronica veel hogere kosten/km.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's innovatie , melk , melkvee , kalf , eurotier en sensor geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.078