DOC-bestuurder Schimmel stapt op uit ZuivelNL

Arjan Schimmel, voorzitter van de Raad van Bestuur van DOC Kaas, is woensdag opgestapt uit het bestuur van ZuivelNL. Reden is een verschil van inzicht in de aanpak van de fosfaatproblematiek, meldt ZuivelNL in een persbericht.

Deel dit topic

Reacties

+1
Coen
Eindelijk iemand die zijn rug recht houdt, het gaat over fosfaat en niet over melk dus geen dwingende eisen vanuit de Zuivel.
+4
garriet vant pad
Wens Arjan Schimmel veel wijsheid toe, Daar het mijns inzien de enige nog is die van aanpakken weet bij de DOC/DMK, hem rest daar ook niet meer als te trekken aan een dood paard.
En voor of tegenstanders van deze personage.Beste mensen zie er maar weer een binnen te halen in deze tijd met deze capaciteit, veel dossier kennis en dit ook nog goed kan verwoorden.
voor een 'leek' maar het aller belangrijkste ballen heeft om vooral dingen niet uit de weg te gaan.

Succes Arjan Schimmel
veeteelt.nl/Economie/nieuws/…
uike
Heeft hij een goede reden ok. Maar beste mensen er is een probleem en probeer op een lijn te komen. Grootste probleem met fosfaatproblematiek en melkprijs enz is de verdeeldheid in de sector. Succes!
+2
fendt711variotms
Arjan veel over je gezegd , maar nu moet ik toegeven , top , respect .
het gaat niet om melk , om fosfaatoverschot per ha , moet brussel dit jullie dit bijbrengen , pfff
jorisdriepinter
@fendt711variotms Tussen gelijk hebben en gelijk krijgen kan een groot verschil zitten. Toch speelt de specifieke situatie bij DOC een grote rol bij dit besluit. Waarschijnlijk heeft de rechtsanwald uit Everswinkel Arjen even bijgepraat wat zijn verantwoordelijkheid is jegens de club.
En in de basis heeft hij best gelijk, de overheid had dit moeten regelen.
Bedrijven en belangenbehartigers van bedrijven kunnen geen wetten maken.
Dat kan alleen de overheid, en die heeft zwaar verzaakt.
Maar daar kopen we nu niks meer voor, de schade is voor ons allemaal.
Van Dam staat echter opnieuw in zijn hemd, daar waar hij voor de sector ruimte zag om zaken te regelen blijkt die er niet te zijn zonder grote risico's.
+3
Koeienboertje
Top besluit van Schimmel. Ik lever melk aan de doc en als ze mij van rfc Tot dit jaar hadden gevraagd of ik bij hun wilde leveren deed ik dat gelijk maar de laatste maanden weet ik het nog zo net niet. Het vertrouwen in de fabriek was wel ongeveer verdwenen maar begint weer steeds groter te worden en de vooruitzichten lijken goed. Als rfc boer zou ik juist steeds minder vertrouwen in de fabriek krijgen als je ziet hoe ze met hun leden omgaan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's schimmel , melkvee , kaas , doc en zuivelnl geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1.709