Extreme intensieve groeiers maar minder melken dmv reductie dieraantallen

Is het wel zo'n goed idee dat Nederland minder gaat melken, nu de zuivelmarkt weer aantrekt. Laat intensieve bedrijven liever wat jongvee afstoten, zijn de problemen ook zo opgelost.

Deel dit topic

Reacties

+2
weideboer
Nederland produceert op mondiaal niveau 0,5 % van het totaal. De invloed die wij van ons zelf hebben is nogal overschat. De prijs wordt door andere omstandigheden, landen en invloeden bepaald.

Tis me wel duidelijk geworden hoe verschillend we denken binnen de Nederlandse melkveehouderij . Zelf probeer ik het in tweeën te delen, diegene die het moeten hebben van omzet en diegenen die het moeten hebben van marge. Die laatste groep (geef toe, daar hoor ik ook bij) hebben met de komende maatregelen niet te veel pijn maar vinden het nogal oneerlijk dat er mee-gebloed moet worden met de omzetboys. En de Omzetboys hebben andere redenen om ontevreden te zijn. Geloof dat ik hiermee alle commentaren van alle prikkers op de fosfaatplannen wel samengevat heb
vofjagtenberg
@weideboer Vooral de eerste alinea is de spijker op zijn kop. Wil ze niet de kost geven, die denken dat het bij de grens ophoudt.
dewittemotor
Ik heb ook het idee, dat er een hele groep melkveehouders ( en ook adviseurs etc) is die denkt dat er dadelijk geen melkprijzen meer voor gaan komen van onder de 32 cent, zodra de inkrimping een feit is en er fosfaatrechten zijn.
groeier
@dewittemotor
Straks kunnen we wel kijken naar hoge melkprijzen, maar niet voldoende melken.
+2
m uut m
@groeier
Ik zit netjes onder 2 juli min 4 % en kan volgend jaar dan ook gewoon door melken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melken , jongvee , zuivelmarkt en dieraantallen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.856