Automatisch voeren met afdeksysteem als basis

Peecon toont vrijwel elke editie van de Eurotier wel een innovatie. Dit jaar introduceerde het bedrijf een automatisch voersysteem, die het voer ook uit de kuil haalt. De basis voor het voersysteem is het afdeksysteem van Agridek. Deze mechaniek wordt gecombineerd met een uitkuilsysteem, een driedelig snijmes waarna een transportbuis het kuilvoer opzuigt en in een zelfrijdende voermengkuip of voermengwagen deponeert. Bekijk de video.

Deel dit topic

Reacties

+1
Dre van Helmond
Op het moment zijn de Nederlandse boeren met andere zaken bezig.
brabo
@Dre van Helmond
ik heb hem zien staan in Hannover, en vond het wel een apart idee om je voer uit de kuil te zuigen. Zal best wel gaan werken, maar de vraagprijs lijkt me toch wel aan de hoge kant.
weurding
@Dre van Helmond it sucks....... denken ze ook bij peecon 😅
avondrood
Ben bang dat het snijmes met de kortste keren versleten is. Dit mes is veel kleiner dan de grotere voerwagens. Dus het gebruik is het veelvoudige. En het wordt een energievreter lijkt me. Ben benieuwd of het een blijvertje gaat worden
cs-agrar
Quote Reactie van @avondrood:
energievreter lijkt me

Vooral dat, je hebt aardige blower nodig om aan te kunnen zuigen. En vraag me af of buis ruim blijft, zal zeker bij mais aardig gaan aankoeken.
+1
brabo
@cs-agrar die blower die er nu op zit is echt niet zo fors, dus stroomkosten verwacht ik niet zo hoog. Er moet nogal wat stroom doorheen wil je dezelfde kosten krijgen als met diesel voeren.. En dat aankoeken gaat ook niet gebeuren vermoed ik. De aanzuigbuis blijft door het zuigen continue mooi droog van binnen. Voorheen was dit bij onze torensilo ook niet het geval.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , peecon , innovatie , voermengwagen , melkvee , voer , kuilvoer , kuil , automatisch voersysteem , automatisch voeren en eurotier geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1.116