De gratis lunch van Bel Leerdammer

There is no such thing as a free lunch. (Een gratis lunch bestaat niet). Je denkt dat je iets voor niks krijgt, maar ondertussen betaal je er wel gewoon voor.

Ik moest aan die uitdrukking denken toen ik onlangs las dat Bel Leerdammer zijn leveranciers heeft een lunch aanbiedt op de landbouwbeurs in Gorinchem.

Al ruim een jaar is de melkprijs van Bel Leerdammer zeer laag, zo laag dat menig leverancier zijn reserves moet aanspreken om de eindjes aan elkaar te knopen. Ondertussen is de winst van Bel fors gestegen, met als gevolg dat de koers van het aandeel Bel sinds 1 juli 2015 met meer dan 50% is gestegen. Ter vergelijking: de AEX-index is in dezelfde periode met 5% gedaald.
Terwijl de leveranciers van Bel Leerdammer dus op een houtje bijten, gaat het de aandeelhouders zeer voor de wind.

Ik kan me dus goed voorstellen dat ze bij Bel Leerdammer heel blij zijn met al die leveranciers die al die prijsverlagingen in het afgelopen jaar maar klakkeloos hebben geaccepteerd. En als beloning biedt Bel Leerdammer hen nu een “gratis lunch” aan.

Eet smakelijk.

(wordt vervolgd)

Deel dit topic

Reacties

david2
Als je geen gratis lunch krijgt kun je je even goed gratis volproppen in gorinchem met erwten soep, stampot ,hamburgers en haring maar ja dat is geen lunch.....
+1
weideboer
Toen het andersom was heeft u Leerdammer een gratis lunch aangeboden? Of gold die regel toen niet?

Beetje dat kerstpakket verhaal.... zolang je maar krijgt is het a; ook niet goed, b; als de baas er mee stopt, die helemaal een slechte en c; nog nooit een weder iets van dezelfde orde gegeven......MAAR WEL TEGENAAN SCHOPPEN!!!
bella
Het is een sigaar uit eigen doos, maar wel een hele dure.
mlkvhoudr
Kwestie van geduld nu leonie. Als jan anker zo meteen te weinig melk heeft en 3 jaar bel plus 1.5 cent bied dan stroomt de fabriek zo leeg.
cjw73
@mlkvhoudr moet ie wel zin hebben om naar die bel klanten toe te rijden.
+1
mlkvhoudr
@cjw73

Hij rijd toch naar @ejb kan die hier ook wel ff langs karren
de hoef
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Hij rijd toch naar @ejb

bestaat die nog dan
brabo
Beetje gezeur om niks volgens mij
de melkprijs van bel leerdammer is toch zo slecht nog niet. Volgens mij zijn ze niet onder het kwartje geweest dit jaar. Er zijn er wel die beroerder uit betalen.
cjw73
@brabo het meer is nooit vol bij sommige boeren hè.
de hoef
Quote Reactie van @brabo:
ze niet onder het kwartje

ik heb andere bedragen gehoord van jou
+1
brabo
Quote Reactie van @de hoef:
ik heb andere bedragen gehoord van jou

klopt wij hebben het hier een aantal maanden voor 22 cent mogen doen
mlkvhoudr
@brabo 29.2 cumalatief volgens melkgeldafrekening gemiddelde fabriek
brabo
@mlkvhoudr
is dat het huidige jaar of maand gemiddelde?
mlkvhoudr
@brabo jaargemiddelde fabriek
brabo
@mlkvhoudr hier komt de fabriek niet verder dan 26.79 incl btw
mlkvhoudr
@brabo

En dan komt er ook nog geen nabetaling bij pffff niet best. hier ook niet veel maar je kunt nog 0.65 bij elkaar sprokkelen.
mlkvhoudr
@mlkvhoudr

Wat wij zelf beurden afgelopen maand met onze leerdammer vla zal ik je dan maar besparen 😉
leonie
@brabo Ik zag in het archief dat jij aan Vreugdenhil levert. Als de cijfers van jou en mlkvhoudr kloppen, dan beurt een leverancier van Vreugdenhil dus ruim 2 cent minder dan een Bel Leerdammer leverancier. Dat is een groot verschil.
Mijn vraag aan jou is: welke afspraak hebben jullie met Vreugdenhil over de manier waarop de melkprijs van Vreugdenhil wordt bepaald?
Bij Bel Leerdammer worden de leveranciers volgens de volgende melkprijspolitiek uitbetaald:

Als referentie geldt het gewogen gemiddelde van de uitbetaalde en gepubliceerde melkprijzen in Nederland zonder dat er een boven- of ondergrens wordt aangehouden. Daarnaast is de hoogte van de uit te betalen melkprijs in enig jaar mede afhankelijk van de macro-economische ontwikkelingen binnen Nederland en Europa, de ontwikkelingen op de zuivelmarkt op Europees niveau en de situatie op de kaasmarkt met name in West-Europa.
brabo
Quote Reactie van @leonie:
welke afspraak hebben jullie met Vreugdenhil over de manier waarop de melkprijs van Vreugdenhil wordt bepaald?

daar is geen afspraak over. De directie zegt dat ze maximaal uit betalen wat er uit de markt komt.
Over vele jaren gezien heeft Vreugdenhil nooit onder hoeven doen welke andere afnemer dan ook. Alleen de laatste 2 jaar valt het me enorm tegen wat ze presteren. Ik hoop dat dit vooral ligt aan de bouw van de nieuwe fabriek, want dan zou het vanaf nu weer een stuk beter moeten gaan.

Hier geen nabetaling, geen zomerheffing, wel wintertoeslag (3.9 cent) van sept tot en met januari en maximaal 1 cent extra te halen door allerlei weide en duurzaamheidstoeslagen.
3 speen
Bij doc kun je zo terecht

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , landbouwbeurs , leerdammer , bel leerdammer , gorinchem en as geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
2.010