Fosfaat TEKORT !!!

Misschien kan iemand het hier FF plaatsen, staat vandaag in DE twentse courant tubantia, de visstand loopt terug omdat er te weinig fosfaat UITSPOELT, ja ja het kan verkeren. Fosfaat is een gecreeerd probleem, wat niet bestaat , een probleem wat niet bestaat kun je niet oplossen , omdat het niet bestaat , simpel He ??? TOPBESTUURDERS !!!

Deel dit topic

Reacties

+1
Tinus
Deze?

tubantia.nl/algemeen/opmerkelijk/…

Dat gaat over de bodensee. Dat is niet in Twente.
+1
Farmer_
@Tinus Deze: tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/…

ENSCHEDE - De visstand in het oosten is de laatste twintig jaar fors gedaald. Oorzaak: er belandt minder fosfaat in het water.

Eind vorige eeuw bedroeg de visstand in Oost-Nederland nog zo'n 700 tot 800 kilo per hectare water. Daar steekt de huidige 250 kilo per hectare behoorlijk schraal tegen af.

Schoner water, minder vis
Oorzaak: er belandt minder fosfaat in het water, zegt directeur Ed Piek van Sportvisserij Oost-Nederland. Dat is een gevolg van milieumaatregelen in bijvoorbeeld de landbouw en op het vlak van de rioolwaterzuivering. Fosfaat is een bestanddeel van mest, maar ook van wasmiddelen. Het bevordert de hoeveelheid voedsel die vissen in het water aantreffen. Door de maatregelen is het water weliswaar weer helder, maar het betekent tevens een aanslag op de visstand.

Meer vangvis
Sportvisserij Oost-Nederland, koepelorganisatie van 70 hengelsportverenigingen, wil dat de aangesloten hengelaars weer meer vissen gaan vangen. Daarbij wordt gedacht aan het creëren van commerciële visvijvers.
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @Tinus:
Dat gaat over de bodensee. Dat is niet in Twente.

lol @ Tinus
Frans1
Quote Reactie van @Tinus:
Dat gaat over de bodensee. Dat is niet in Twente.

Die ligt achter die fietsenstalling @de tukker oet twente 😄
Nick83
Tis een eindeloze discussie, want de milleclubs zeggen dat het door bestrijdingsmiddelen komt en niks met fosfaat te maken heeft.
Twentsch Land
Een eeuw geleden werd er niet of nauwelijks fosfaat bemest, wasmiddelen met fosfaat bestond denk ik ook niet.....zou er toen zoveel minder vis zijn geweest ?
Farmer_
@Twentsch Land Toen waren er minder sportvissers.
jan w
Dat is niet alleen in Twenthe, Voor een paar jaar het zelfde verhaal al gehoord over de waddenzee.
cjw73
Mijn opa en een oom van mij waren alle 2 beroepsvisser en die zeiden het 25 geleden al dat de visstand door fosfaat tekort achteruit zou gaan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1.690
TREFWOORDEN