Fosfaatreductie: het pakket maatregelen

De mlkeveehouderij moet in 2017 in ieder geval 8,2 miljoen kilogram fosfaatreductie relaiseren. Het maatregelenpakket moet een reductie opleveren om ruimschoots onder het fosfaatplafond te komen.Om zo te garanderen dat voor het eind van 2017 het fosfaatplafond niet meer wordt overschreden.

Deel dit topic

Reacties

meelezer10
1 maatregel stoppen aantrekkelijk maken. ja tuurlijk

Moet je vervolgens wel alle dieren laten slachten. Ook die top koeien.
+1
vette piet
@meelezer10 Misschien mag levende export wel.
+2
diezel
Quote Reactie van @meelezer10:
Moet je vervolgens wel alle dieren laten slachten. Ook die top koeien.

Ze noemen het niet voor niets een "toppersregeling". 😄

(klik om te vergroten)

jan is hobbyboer
De open einden zijn nog groot volgens mij. 50 miljoen euries voor stoppers levert volgens mij maar 50 miljoen/5000 euro per koe = 10.000 koeien minder op (dus 400.000 kg fosfaat). Bij voer wordt ook niets concreets genoemd, en bij melk staat al helemaal geen uitwerking. Daarnaast wordt er steeds gerept over 'Algemeen verbindend verklaren' door staatssecretaris. Ik kende deze term alleen van de CAO-onderhandelingen om iedereen gelijke arbeidsvoorwaarden te geven. Met beetje googlen kom ik ook niet veel andere definities tegen, alleen dat het problemen kan geven mbt kartelwetgeving. Er is nl geen concurrentie meer mogelijk waardoor afnemers benadeeld worden (onze 16 miljoen burgers moeten vlak voor de verkiezingen meer voor de melk en kaas gaan betalen agv collectieve afspraken om minder melk te produceren. Ik ben (gelukkig) geen jurist, maar lijkt me dat dit ook geen gelopen zaak is. We zullen zien, zou ook jammer zijn dat deze soap in 1x afgelopen was.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaatplafond geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
966
TREFWOORDEN