Meer afvoer fosfor bij hoger eiwitgehalte

Bij melk met een hoog eiwitgehalte wordt meer fosfor afgevoerd dan bij een lager eiwitgehalte. Dit blijkt uit een onderzoek naar de fosforefficiëntie en fosforbehoefte bij melkkoeien. In tegenstelling tot wat sommige berichtgeving doet vermoeden, is er geen onderzoek gedaan naar de relatie tussen het ras en de fosforafvoer in de melk.

Deel dit topic

Reacties

melktkoeien
Dus als de melkfabrieken dit nu een standaard gaan meten voeren we met ze allen veel meer fosfaat af als de standaard norm
arjankok
@melktkoeien alleen as je dikke melk hebt ! maar de productie van dikke melk is nu nog 'gratis' binnen de mestwetgeving en dat zal dan ook wel veranderen
Greetje
@arjankok Stel het wordt niks met de kringloopwijzer en je pakt de execretietabel erbij dan zou je ipv één holstein toch nog 1,1 jersey kunnen houden. Als iedereen dat dan gaat doen is dat feestje gauw voorbij denk ik ook..
Pluto
Fleckfvieh

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , melkvee , fosfor , melkkoeien en eiwitgehalte geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
668