DDB uitgesloten van derogatietop

De Dutch Dairymen Board (DDB) is gepikeerd omdat de belangenorganisatie niet is uitgenodigd voor de derogatietop van vanavond. Eensgezindheid in de sector is juist zo belangrijk om zo snel mogelijk tot een nieuwe garantie voor de derogatie te komen, stelt voorzitter Sieta van Keimpema.

Deel dit topic

Reacties

gerrie-hul
Organisaties die vinger op de gevoelige plek legt kunnen ze zeker niet gebruiken Kunnen ze niet zeggen dat het gedragen word door de gehele sector
MTSTAMMINGA
@gerrie-hul
Dus NMV en DBB zijn het ook al niet meer met elkaar eens?

Koeien slachten werkt niet denk ik ,slom regeling vroeger was toch ook koeien slachten en er zou minder melk komen
de hoef
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
,slom regeling vroeger w

slom regeling was toch voor boeren die ziek geweest waren en extra melk kregen
+4
Twentsch Land
@de hoef

Nee .... wat mij ooit is verteld houd slomboer in dat er een premie/vergoeding werd betaald als men 5 jaar lang geen melk zou leveren, in die tussentijd werd melkquotum gerealiseerd.
de hoef
@Twentsch Land zou goed kunnen ik was toen nog iets dommer dan nu
+2
buorman
@de hoef

google was toen nog onwetender maar heeft nu wel een antwoord;

''EG moet Slom-boeren toch schadeloos stellen

Compensatie voor periode zonder melkquotum

BRUSSEL (ANP) - De Europese Gemeenschap hangt een forse financiële tegenvaller boven het hoofd door de uitspraak van het Europese Hof dat zij zogenoemde Slom-boeren schadeloos moet stellen voor hun inkomstenverlies in de periode tussen 1984 en 1989.

In een door vier Nederlandse boeren aanhangig gemaakt proces eisten deze veehouders compensatie voor het feit dat het hen in die periode door de Gemeenschap onmogelijk was gemaakt opnieuw melk te produceren. De financiële gevolgen van deze compensatie voor de Gemeenschap worden volgens een eerste ruwe berekening becijferd op circa 1,2 miljard gulden.





De klagers behoren tot een groep van rond 12.000 boeren uit met name Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nederland, die tussen ''78 en ''83 gebruik maakten van de slachten omschakelingsregeling (Slom). Deze regeling bood een premie aan veehouders die vijf jaar lang geen melk zouden produceren.

Quotumtoewijzing

Nadat in ''84 de melkquotaregeling werd ingevoerd, slaagden deze boeren er niet in weer op melkproduktie over te schakelen. De Gemeenschap weigerde hen een quotum toe te wijzen, omdat zij in het referentiejaar 1983 geen melk hadden geproduceerd. In ''89 maakte het Europese Hof een einde aan deze situatie en dwong de commissie de boeren alsnog melkrechten te gunnen.

In een nieuw proces voor het Hof is een aantal van deze Slom-boeren onder aanvoering van de vier Nederlanders, er nu in geslaagd compensatie af te dwingen voor de periode dat zij niet mochten melken. Het Hof bepaalde dinsdag in zijn uitspraak dat de Europese commissie en de raad van ministers binnen een jaar, een „billijke" schadeloosregeling met de Slom-boeren moeten treffen.





Volgens een woordvoerder van de commissie is het niet gezegd dat alle 12.000 Slom-boeren voor deze compensatie in aanmerking zullen komen. In Nederland wordt gerekend op een compensatie van ongeveer 100.000 gulden voor een Slom-boer.''
de hoef
@buorman super
gerrie-hul
@MTSTAMMINGA Hoezo Ik meen dat ze nog steeds samen optrekken
+2
Dre van Helmond
Wat de DDB wil is niet het probleem ,het fosfaat is het probleem.
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Dre van Helmond:
het fosfaat is het probleem

En daar voor koeien slachten werkte niet ,moet het fosfaatrecht er ook bij gelevert worden wat er nog niet is Dan kan zulks helpen denk ik

Het probleem was en is momenteel
De verdedeging [regelgeefing] is te zwak voor onse aan val [ceratief omgang met regelgeefing]
Todi
@MTSTAMMINGA Koe slacht pink/vaars kalft en de stand is weer 1-1.
+1
koeboer
De zuivel de banken en veevoer industrie moeten het oplossen Kees mag de koffie rondbrengen.Of wil Sita er ook graag bij zijn om de koek rond te brengen..
+4
weurding
@koeboer denk de koek is op 😉
groeier
@weurding
Dus lto/ddb kunnen vanaf nu beter samen verder gaan.
gerrie-hul
@groeier Onder de naam ddb
+2
Boer B1
Erg dom om een groep boeren direct uit te sluiten.
Het zal met de arrogantie van de LTO. te maken hebben.
gerrie-hul
@Boer B1 ik mag hopen dat de leden van ddb en boeren die geen lid van een organisatie zijn ook geen afdracht hoeven te doen aan de noordzijde Ze mogen ook niet aanschuiven
gerrie-hul
@gerrie-hul moet zijn nzo (noordzijde )
+2
jolanda-jacobi
Hadden ze maar eerder naar Sita van Keimpema geluisterd dan waren veel problemen voorkomen. Hoe lang moet het nog duren voordat ze dat inzien?
J.v.G
@jolanda-jacobi Denk je niet dat ze dat onderhand inzien? Maar hoe breng je dat als Lto. Iedereen dier hier als mak schaap achteraan heeft gelopen en nog lid was toen quota er af ging is schuldig.
+2
mlkvhoudr
@jolanda-jacobi

Dat er niet naar sieta geluisterd word komt voor groot gedeelte door haar zelf.

Ik sta ook meer achter de ideeen van de ddb dan marktwerking lto.

Maar met zo n dorpsgek ga ik niet op pad.

Zo jammer dat ze zichzelf elke keer weer overschreewt
+4
J.v.G
Lijkt me een goede zaak de korting alleen bij lto leden neer te leggen
+2
cs-agrar
@J.v.G goed idee 😁 . Denk alleen dat het iets te kort door de bocht is, ook onder DDB-leden is wel (aardige) groei geweest en hebben dus ook aan mee gedaan.
+4
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @cs-agrar:
ook onder DDB-leden is wel (aardige) groei geweest

Doorgaans hingen de DDB-borden hier in de regio gebroederlijk naast de borden van de bouwende aannemer.
vofjagtenberg
@Jack Rijlaarsdam Dob De Bouwer
m uut m
@Jack Rijlaarsdam
Niet alleen in Noord Holland
cornelissen
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Doorgaans hingen de DDB-borden hier in de regio gebroederlijk naast de borden van de bouwende aannemer.

Daarom kun je nog wel een visie hebben , die anders is dan je in de gegeven omstandigheden
(zakelijk) handelt. Immers als eenling of een relatief kleine groep de produktie beperken schiet ook niet op en om gekke henkie alleen te spelen wordt zakelijk geen succes. Overigens blijf ook ik
het gekkenwerk vinden om als de markt overvol is, om onder kostprijs er nog een hoop bij te zetten

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , derogatie , ddb , sieta en garantie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
2.110