De marktwaarde van organische materiaal en fosfaat is gescheiden veel groter dan vermengd

Net als met het strippen en vermarkten van alle hoogwaardige ingrediënten uit melk kan je dit ook met mest doen. Hiervoor zijn al meerdere initiatieven, jammer dat alle vergunningsprocedures te lang duren. Een goedwerkende (en niet te dure) #Mestkraker kan dus goud betekenen voor de sector.

Quote uit presentatie Martin Scholten:

De Commissie van Doorn sprak ook van een sluitende fosfaatkringloop, middels een kostprijsdekkende verwaarding van mest. Nu in 2016 durf ik te stellen dat we daarin een stap verder moeten gaan: naar een mestverwaarding met opbrengsten uit productie van hoge kwaliteit organisch materiaal, waar de fosfaat uit gestript is. Want de marktwaarde van organische materiaal en fosfaat is gescheiden veel groter dan vermengd. Met een kwaliteitssysteem, die borgt dat de afnemer van grondstoffen uit mest de beste kwaliteit geleverd krijgt, en dus waar voor zijn geld krijgt. En geen bullshit. Een vraaggerichte mestmarkt, met een gegarandeerde aanbod van onbetwiste kwaliteit.


Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , melk , fosfaat , kwaliteitssysteem , goud en mestkraker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
375