'Vogelbescherming zet boer en natuurbeschermer tegen elkaar op'

De klacht van Vogelbescherming Nederland bij de Europese Commissie over onvoldoende weidevogelbescherming is ‘contraproductief en polariserend’. Dat zegt het Overijsselse VVD-Statenlid en varkenshouder Henk Veltkamp.

Deel dit topic

Reacties

+3
Frans1
Weidevogels, en vervolgens een foto erbij plaatsen van een perceel vol ganzen 😞
weurding
@Frans1 kan er ook nog wel bij....
cjw73
@Frans1 dat zijn ook de enige weidevogels die wij hier in de buurt nog hebben.
+1
Bioepz
Het lijkt erop dat er met weidevogels makkelijker geld is te verdienen dan met melken als je kijkt naar het gemak hoe er in Den Haag JAARLIIJKS geld voor de weidevogels wordt uitgegeven en hoe moeilijk het is om eenmalig geld vrij te maken voor de fosfaat problematiek.
weurding
Quote Reactie van @Bioepz:
makkelijker geld is te verdienen dan met melken

als je mag geloven hoeveel bedrijven verlies draaien geldt dat voor bijna alle werkzaamheden buiten de landbouw
Frans1
Quote Reactie van @Bioepz:
makkelijker

beetje moeite ergens voor moeten doen maakt het toch veel leuker als het dan lukt? 😄
Bioepz
@Frans1 Weide vogels kosten geen moeite? Krijg jij het voor elkaar om de WV populatie op jouw bedrijf te vergroten?
Frans1
@Bioepz die op foto bij het artikel staan wel 😬
gerrie-hul
Je kunt je overigens afvragen hoe betrouwbaar de vogelbeschermers zijn Als ze hun zin niet krijgen in overleggen waar ze bij zitten stappen ze naar de rechter of naar Brussel Daar kun je geen afspraken mee maken Kijk ook maar naar de afschotvergunningen waar ze constant voor naar de rechter lopen En het grote dilemma is dat ze vaak nog gelijk krijgen ook
Bioepz
@gerrie-hul VogelBeschermingNederland heeft 140.000 leden.Daarom wordt er in de politiek nog wel eens naar ze geluisterd.Mischien wel vaker dan naar LTO.Met VBN aan je zij kom je in de politiek verder.
Pluto
Als je na 20 jaar tot de ontdekking komt dat al die deskundige adviezen samen met de Brusselse wetgeving de hele weidevogel populatie naar de verdoemenis hebt geholpen ondanks de waarschuwing van de boeren zelf !!. Het is onmogelijk dat hier geen sprake is van opzet door de instanties die zich opwerpen als vogelbeschermers.
+3
Frans1
@Pluto je kunt alles en iedereen desschuld willen geven, maar door de intensieve bewerking wordt het de weidevogels niet makkelijk gemaakt.
Als ze een nest maken op maisland na het zaaien hebben ze de meeste kans
gerrie-hul
@Frans1 waar zijn al die natuur terreinen voor aangelegd Daar zie ik weinig weidevogels Of moeten die alleen maar bij de boeren zitten
+2
weurding
@Frans1 bij een gangbaar bedrijf wel ja, biologen vliegen er nog een paar maal met een wiedeg overheen 😅

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , vogelbescherming , boer en europese commissie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1.137