Toezeggingen Van Dam op bijeenkomst in Veghel

Staatssecretaris Martijn van Dam beantwoordde gisterenavond op een door ZLTO en LLTB georganiseerde avond in Veghel vragen van melkveehouders. Dat deed hij samen met de belangenbehartigers Léon Faassen, Kees Romijn en Hans Huijbers. Van Dam vertelde dat het wegvallen van derogatie een enorme financiële strop voor de melkveehouderij zou betekenen. Hij wil 23 miljoen euro inzetten om de derogatie te redden en in 2017 onder het fosfaatplafond te komen.

Lees meer »

MelkveeNL

Laatste  |  

Reacties

henkes
Laat ze de toeslag rechten maar uitbetalen !!!!!!!!!!!!!!
die zouden toch al in oktober komen?
ze houden ons mooi aan het lijntje met die fosfaatrechten.....
meelezer10
Van Dam houd zich aan zijn woord en gaat er alles aan doen om de derogatie te behouden. Het komt hem dan ook verdomd goed uit dat er verkiezingen komen. kan hij het dosier mooi overdragen aan zijn opvolger.
+3
verbi
Van Dam en keesie gaan voor de buhne naar brussel hij kreeg schijnbaar in het noorden een applaus na afloop waarvoor, omdat hij ons besodemieterd heeft? Dan spoor je toch ook niet als boeren.
Grasbaal
Er moeten nog maar een paar puzzelstukjes passen om het rond te krijgen aldus Cees Romijn:

+4
George
Die Huijbers 😀 Die snapt het echt niet. Telkens over die van Dam , die heeft de sector niet de afgrond ingeholpen! Die is pas een jaar Staatssecretaris , het ligt echt aan het wanbeleid van LTO.
pieta
@George LTO maakt het beleid niet. Het is (of zou moeten zijn) een belangenbehartiger.
+2
George
@pieta
Een mislukte belangenbehartiger dat is duidelijk. Het verkeerde beleid komt tot stand mede door hun toedoen.
+2
MTSTAMMINGA
@George

Misschien was de ergste fout wel melkquotem los van grond koppelen 😀
George
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Misschien was de ergste fout wel melkquotem los van grond koppelen

De ergste fout was in ieder geval om te pleiten voor afschaffing van een prachtig Europees geregeld systeem . Een systeem waar Duitsland en Frankrijk niet vanaf wilde. Maar Karst je hebt een punt ook dat loskoppelen van grond en quotum was misschien niet het beste idee.
+3
pa
Alles goed en wel. Punt is echter dat van Dam niet teveel vee aangehouden heeft!!! Dus: wie gezorgd heeft voor het overschot moet het (helaas) ook maar oplossen. En dat zal voor een aantal slimmeriken wel zeer doen. Jammer maar helaas!!!!!
+1
groeier
@pa
Ja zo is dat wel, iedereen kan zeggen wat hij wil, maar nu moeten we weer snel terug naar grondgebondenheid, of dat nou leuk is of niet.
sorry
De bank kan beter varkensrechten opkopen,goedkoper en sneller
groeier
Vanuit de varkenshouderij zijn ook nooit geen rechten van de melkveehouderij opgekocht, iedere sector moet zijn eigen problemen maar oplossen.
Volgend jaar verkiezingen , en dan zijn alle problemen die bedacht/verzonnen zijn in 1 keer de wereld uit, maar ehh TOPPERS en ledenraads leden van FCD zou het niet verplicht moeten zijn dat alle koeien pinken op stal moeten, ik vind de cocentraties lachgas/methaan de laatste week VEEL te hoog, hebben jullie die ervaring ook ??? Kom er maar in.Kunnen jullie ledenraadsleden volgende week zo meenemen in de vergaderingen die jullie hebben.
Bioepz
Geen derogatie en ook geen fosfaatrechten! Jongens,waar hebben we het nog over! Volle bak melken!
Grijp het kadootje.
Bioepz
Met een melkprijs van 35+ drukken we die varkenshouders toch zomaar van de mestmarkt?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Bioepz:
Met een melkprijs van 35+ drukken we

Financiële slagkracht hangt niet af van het absolute niveau van de melkprijs, maar van het bedrag dat over blijft onderaan de streep. Overigens zal een verwerker die ingesteld is op varkensmest niet zomaar omschakelen naar rundveemest.
Bioepz
@Jack Rijlaarsdam Wat nou financieele slagkracht.Saldo! Zonder derogatie en fosfaatrechten maar met mestafvoerkosten is het simpel rekenen.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Bioepz:
simpel rekenen

Precies, moet je dan ook eens doen en niet alleen over praten. Kostprijzen van 34 cent en hoger, reken dan maar uit wat mestafzet extra mag kosten om onze varkenscollega's uit de markt te drukken.
Bioepz
@Jack Rijlaarsdam Ik heb het over saldo Jack.Die stalruimte is er allang in Nederland.Dus (Makkelijk rekenen)melkprijsxproductie minus voerkosten+dierkosten.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Bioepz:
Makkelijk rekenen

Dat noem ik rekenen voor simpelen. Je gaat aan veel zaken voorbij, maar makkelijk is dat inderdaad wel.
cs-agrar
Quote Reactie van @Bioepz:
melkprijs van 35+ drukken

paar minuten eerder schreef je over volle bak melken..
Bioepz
@cs-agrarAl die "cowboys",die kunnen er toch nog steeds winst van maken?Zelfs met een melkprijs van 32 ct !
Zelfs onze voormannen vinden dat er ontwikkelruimte moet blijven dmv verhandelbaar fosfaat.(8000,- per koe?).Dan kun je zonder die aankoop toch altijd met winst melken?
cs-agrar
Quote Reactie van @Bioepz:
Zelfs onze voormannen vinden dat er ontwikkelruimte moet blijven dmv verhandelbaar fosfaat.(8000,- per koe?).Dan kun je zonder die aankoop toch altijd met winst melken?

Altijd is best lang he.. Natuurlijk moet het verhandelbaar worden, de ene stopt, de ander begint of gaat verder. Het is niet gezegd dat je zonder aankoop met winst melkt, daar is geen garantie voor. En dan begin jij over volle bak melken, dan weet je redelijk zeker dat het niet gaat lukken
Bioepz
@cs-agrar Ik zie met peperdure fosfaatrechten ook geen positief saldo verschijnen.Maar wij kunnen met elkaar van alles verzinnen,dat is ook hartstikke leuk en leerzaam,ik geloof niet dat dit platform een bepalende stem heeft in de einddiscussie.We gaan het met elkaar beleven hoe het afloopt.
Ik ben blij dat ik bio ben!
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melkveehouderij , melkvee , derogatie , lltb , melkveehouders , euro , zlto , fosfaatplafond , veghel en dam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!