Hond en kat gebruiken meer antibiotica dan koe

Het antibioticagebruik bij Nederlandse huisdieren is hoger dan bij rundvee maar lager dan bij varkens, pluimvee en kalveren. Het gebruik bij paarden is nog veel lager.

Deel dit topic

Reacties

Grensboertje
Quote:
het verbruik bij rundvee zo laag is dat daar nauwelijks meer actie kan en hoeft te worden ondernomen.

Kijk eens aan, dat is nu eens positief nieuws. Vind het maar raar dat een kat of hond die net zoveel weegt als een liksteen of wat, meer antibiotica verbruikt dan een koe van 600kg. Nu ben ik wel benieuwd hoe hoog de mens in dit rijtje past...
+2
cs-agrar
@Grensboertje zal je van opkijken. Als je in dat rijtje ook paracetamol gaat meenemen mag je heel wat mensen in een chemobox begraven..
+1
weurding
@cs-agrar dat is niet erg, daar wordt aan verdiend..... 😅
huub
"Bij landbouwhuisdieren stelde de SDa al eerder dat het verbruik bij rundvee zo laag is dat daar nauwelijks meer actie kan en hoeft te worden ondernomen."

opzich goed nieuws, maar een beetje kromme redenatie natuurlijk. op een weg waar gemiddeld niet te hard gereden wordt hoeft ook niet meer gecontroleerd te worden?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's varkens , pluimvee , paarden , kalveren , melkvee , antibiotica , hond , kat en rundvee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
717