Handel in varkensrechten speculatiever dan ooit

Fosfaatrechten in de melkveehouderij hebben aan betekenis verloren, nu ze pas worden ingevoerd als de fosfaatproductie van de Nederlandse veehouderij onder het fosfaatplafond is gedaald. Toch is de prijs van varkensrechten niet gedaald. Voer voor speculatie.

Van uitstel komt afstel. Dus zou je verwachten dat de prijs van varkensrechten keldert, nu de handel in fosfaatrechten met melkveehouders nog onzekerder is geworden. „Maar dat is tot op heden (25 oktober [red.EC]) niet gebeurd”

Meer: pigbusiness.nl/nieuws/5330/…

Deel dit topic

Reacties

christo
Ik ben veel meer benieuwd wat de leaseprijs gaat doen. Hoeveel rechten zijn er die dit jaar bewust niet benut gaan worden? Geen mens die het weet. DAt er enige reuring is heb ik al wel vernomen. Ook een varkenshouder mag niet middelen over meerdere jaren. Was tot heden geen groot probleem, ook al zijn er in andere jaren uit noodzaak wel pluimveerechten gebruikt om varkens op te houden. Ik weet overigens niet wat RVO daar van vond.
KuikenenKoe
Waag me niet meer aan voorspellingen om dat er de laatste tijd uit uit allemaal onverwachte hoeken verassingen weg komen die ik ook niet zag aankomen
maar mocht er geen derogatie verlenging komen dan zie ik ze niet in prijs omhoog gaan omdat dan de meest beperkende factor mestafzet wordt
meende dat een vleesvarken nu al 10 cent per kg kosten mestafzet heeft

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , veehouderij , voer , melkveehouders , fosfaatplafond , fosfaatproductie , fosfaatrechten , speculatie en varkensrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
999