Aanpassingen gebruik tweede keus middelen

Op 1 januari wordt de regeling UDD (Uitsluitend Door Dierenarts) op enkele punten aangepast. Het gaat om op het op voorraad hebben van tweede keus middelen en de individuele behandeling van dieren met deze middelen door de veehouders zelf. Daarnaast wordt er een vrijstelling opgenomen voor veehouders die structureel een laag antibioticagebruik hebben.

Deel dit topic

Reacties

+1
brabo
Waarom vermelden ze dan ook niet even hoe laag dit antibioticagebruik moet zijn om voor die vrijstelling in aanmerking te komen?
+1
Nick83
@brabo Die vrijstelling is toch zo goed als nutteloos. Als je met je medicijn verbruik erg laag zit, heb je waarschijnlijk aan 2de keus middelen nagenoeg niks nodig.
Frans1
@Nick83
Hier ook een lage ddd maar eerste keus voor tussenklauw voldoet hier echt niet
Nick83
Quote Reactie van @Frans1:
eerste

Dan draait het er dus op uit dat je elke koe toch eerst 5 dagen moet spuiten met eerste keus, bijv. Engemycine, en als dan blijkt dat da onvoldoende helpt (wat je van te voren al wel verwachte), dan mag je 2de keus inzetten. Die je dan in de kast heb staan omdat je vrijstelling hebt. Wat een feest.

Maar als je een paar van zulke gevalletjes heb in een jaar, dan ben je die vrijstelling rap verspeeld omdat je met je ddd waarschijnlijk al weer te hoog zit.
christo
Das gunstig. Je wist toch op een gegeven moment niet meer wat te verzinnen om nog lager uit te komen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkvee , dieren , veehouders en vrijstelling geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1.082