Doet NZO het maximale in het Fosfaatdossier ??

Levert NZO maximaal t.b.v. behoud derogatie of is er binnen NZO verdeeldheid doordat bijvoorbeeld A-Ware om melk zit te springen ??

Deel dit topic

Reacties

+12
Coen
Wij hebben geen behoefte aan dwingende productiebeperking vanuit NZO.
groeier
@Coen
5 cent meer betalen voor weidemelk, plus dat de koeien niet heel de wei blank zetten met stront, dat is waar NZO voor moet staan.
+1
Nick83
Quote Reactie van @groeier:
plus dat de koeien niet heel de wei blank zetten met stront

Ik zag in een ader topic dat Lely een nieuw speeltje had, zou die ook int land kunnen rijden? 😉
+2
Coen
@groeier , helemaal gelijk, strakke grondgebondenheid 😄
de voorwaarde 'niet meer dan 10 van de daarvoor in aanmerking komende melkgevende koeien per hectare van de weidehuiskavel geweid worden' is natuurlijk een lachertje.
cjw73
Aware zit helemaal niet om melk te springen hoor. Want ze zitten op de grenzen van de capaciteit.
+2
fendt711variotms
Blabla , nzo had het plan van grondgebonden groei , moet mischien maar met terugwerkende kracht ,
+1
dorpsrandhoeve
Maar jg, doe jij zelf ook het maximale??? Behalve dan 2 keer per dag weer een nieuwe post op het forum zetten, waarop elke keer weer dezelfde mensen met dezelfde dingen reageren.
jg
dorpsrandhoeve
@jg ok, ik ook.
+4
Freriks
@dorpsrandhoeve dus jij en @jg hebben geen koeien, varkens en kippen meer? of begrijp ik jullie maximale inspanning nu verkeerd?
+1
verbi
@dorpsrandhoeve Dat is ook de reden dat ik ga proberen niet meer te reageren op een topic met het woord fosfaat erin we weten ondertussen ieder zijn mening haarfijn en dat komt iedere keer weer terug wordt ontzettend saai.Maar ieder zijn mening.
+2
brabo
Quote Reactie van @verbi:
proberen niet meer te reageren

dat lukt dus nog niet zo goed 😄
Frans1
+1
BernieX2
NZO wie/wat is dat??? Wat heeft de NZO de laatste jaren voor ons gedaan?

Het NZO bestuur bestaat uit 6 leden. Friesland Campina levert 3 leden... en Leerdammer, Vreugdenhil en A-Ware leveren er elk 1.

Is het niet een erebaantje voor de bestuursleden om aan te horen wat Friesland Campina gaat doen?
koetje 33
@BernieX2
Anders moet FC maar in actie komen.
+5
cs-agrar
Vindt het maar beetje onzin dat NZO met fosfaatdossier bezig is. Wat willen ze nu doen, hier en daar wat melk remmen, en aan andere kant voergang staat club jongvee te trappelen voor na de maatregel? Paar extra koeien droog? Blijven ze nog wel lopen. En het behelst niet eens alle veehouders. NZO moet zich met zuivel bezighouden, niet met mest.
+3
christo
@cs-agrar
Das nou het geinige van de discussie, als er op melk gestuurd gaat worden komt er alleen maar meer fosfaat. Beetje minder brok en op bedrijfsniveau meer onderhoudsvoer door lagere productie per koe. Gaat hem niet worden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , derogatie , nzo en a-ware geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
1.604
TREFWOORDEN