Vermakelijke discussie

Ik werd er dit weekend door een collega op aan gesproken dat het redden van de derogatie de verantwoordelijkheid voor iedereen is toen ik vertelde voorlopig nog geen koeien af te voeren. Deze collega heeft altijd verkondigd dat hij zich keurig aan de wet heeft gehouden en hem dus geen blaam treft bij het overschrijden van het fosfaatplafond ondanks zijn intensieve bedrijfsopzet. Tja, wat moet ik dan zeggen. Ik kan al mijn mest zelf plaatsen, en hou me bovendien nu ook nog keurig aan de wet. Maar mijn argument dat ik me keurig aan de wet houd gold nu niet meer, ik moest 'in sectorbelang' denken.
Ik bereid me maar voor op enige jaren zonder derogatie geloof ik, dit wordt'm niet.
puntertje

Reacties

+1
newholland6640
Ik bereid me nergens op voor. Weten doe je het toch niet.
+1
m uut m
@newholland6640
Volgens mij zit jij nog op school
newholland6640
@m uut m

Gelukkig wel, nog lekker onbezorgd. Hoor mensen van boven de 30 allemaal zeggen dat de studietijd mooiste periode uit hun leven is dus ik probeer er maar van te genieten.
+1
arjankok
@newholland6640 ga alvast flink meer mais verbouwen volgend jaar als de onzekerheid over verlenging van derogatie nog zo heftig is als nu
newholland6640
@arjankok

Gras over?
+2
Pluto
De melkveehouderij heeft haar mond vol over extra kosten die het wegvallen van de derogatie zal veroorzaken in samenhang met het niet meer voldoende mogen aanwenden van de benodigde stikstof om een verantwoorde opbrengst te realiseren.
Ze geeft hiermee aan dat plantaardige sectoren dus deze schade al jaren moeten slikken!!.
Gaat de melkveehouder nu een derde gewas telen en stapt hij af van de monocultuur aangezien derogatie geen vruchtwisseling promoot.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden mest , voeren , koeien , derogatie en fosfaatplafond geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!