Pas op 1 januari 2019 moet voldaan zijn aan het aantal toegekende #fosfaatrechten

Het probleem vooruitschuiven kan dus gewoon doorgaan. Dag #Derogatie.........

Op 1 juli 2017 zal staatssecretaris Martijn van Dam de generieke korting bekendmaken. In de tussentijd zijn er geen wettelijke begrenzingen aan het aantal koeien op het bedrijf. Ook geldt dat melkveehouders nog niet op 1 januari 2018 aan het aantal toebedeelde fosfaatrechten hoeven te voldoen. De fosfaatrechten werken op basis van de gemiddelde fosfaatproductie per jaar. Bedrijven hebben dus tot 1 januari 2019 om te voldoen aan het aantal fosfaatrechten. De eerste controle hierop is in 2019.

Meer: boerderij.nl/Home/Achtergrond/…

Deel dit topic

Reacties

klant
Jiiihaaa
+3
spotmelker
+3
dorpsrandhoeve
@spotmelker Is die bijl wel bot genoeg?
bella
Gas d'r bij
+1
brabantboer
Dit loopt helemaal verkeerd..................
KuikenenKoe
@brabantboer
valt deze visie onder de brabantse bourgondische levenstijl ?
+2
jg
Van Dam wil heel graag van de derogatie af.
+3
christo
@jg Ik zo langzamerhand ook. Laten we maar eens een jaartje gaan kijken wat de gevolgen zijn. Lijkt me een interessant leerproces voor eenieder die op dit moment wat te vaak het woord nee gebruikt. Op termijn levert het alleen maar winst op.
+2
Frans1
@christo die kant lijkt het wel op te gaan,vind het wel jammer dat door gebrek aan leiderschap en beleid op zich dit eigenlijk logische voordeel door het putje gaat.
christo
@Frans1 Het is in eerste instantie een staatssecretaris die van de landbouw in de huidige vorm af wil. Kennis, dat moeten we volgens hem gaan exporteren. Laat hem zelf dezelfde vlucht nemen!
cs-agrar
Quote Reactie van @christo:
Kennis, dat moeten we volgens hem gaan exporteren

dat komt ook niet zomaar uit de lucht vallen. Dhr v Dam heeft ook Facebook, als je reakties op verschillende topics leest moet veehouderij eigenlijk het land uit.
fendt711variotms
Een ding is zeker ,mestafzet wordt beetje duurder
brabo
Quote Reactie van @fendt711variotms:
,mestafzet wordt beetje duurder

als ik dan meer mais kan gaan verbouwen, dan kan dat hier veel compenseren
hans van toos
Het veranderd toch iedere dag die regelgeving!
buorman
@hans van toos
de plannen voor regelgeving veranderen iedere keer, vandaar ook dat een ieder voor z'n eigen gaat
Bioepz
Zo zie je maar weer:hardlopers zijn voorlopers. Gas erop!
+3
Grasbaal
In deze voorgestelde situatie is het nu ver achteraf voor het eerst afrekenen. Dat moment ligt veel te ver weg en onderweg kan er nog van alles gebeuren. De regelgeving is nu een tandeloze tijger die pas over 3 jaar een kunstgebit krijgt. Maar ondertussen kan die tijger ook nog komen te overlijden......
weurding
@Grasbaal tijgers zijn beschermd en komen zonder gebit wel aan het infuus, boeren echter niet 😉
RBD49
Onder de dierrechten-systematiek (varkens- en pluimveerechten) is het op enig moment maximaal aantal te houden dieren 110 procent van het aantal rechten. Dus dan kun je tijdens het jaar direct ingrijpen, niet pas in 2019 opsporen en sanctioneren. Tsja, wie wilde geen dierrechten maar fosfaatrechten?
Nick83
Quote Reactie van @RBD49:
maximaal aantal te houden dieren 110 procent van het aantal rechten

Werkt bij koeien niet. Stel iemand doet in de zomermaanden pinken inscharen en in de winter heeft die geen vee. Dat moet gewoon kunnen. Maar dan heeft die dan dus in de zomer 200 % vee tegenover zn rechten. Dat zou geen probleem moeten wezen.
klompen
Het wordt een puinzooi zo onderhand iedereen roept maar wat niemand weet zo zoetjes aan meer hoe tehandelen eigenlijk te triest voor woorden.
Jan-T
Heel leuk om te lezen ben benieuwd wie het eerste kopje ondergaat en verdrinkt. dit kan niet anders dan misgaan.

De NZO en RFC denken dat de Kringloop wijzer de ballon boven water houd, is ook geen duurzame oplossing.!!!!
De Melkveehouders denken allemaal dat ze meer melk moeten leveren om te overleven, is de oplossing ook niet.
De melkverwerkers denken wij moeten de fabriek draaiende houden en de melk maximaal verwaarden voor onze melk leveranciers. want we hebben ook zoveel geïnvesteerd, is de oplossing ook niet.!!!
De belangen behartigers rollen allemaal over elkaar heen en gooien allerlei ballonnetjes op die ook niet werken of waar niets mee word gedaan. is de oplossing ook niet.
Onze staatssecretaris bewaard alle ideeën die de desbetreffende partijen inbrengen in een vergadering als oplossing, in de onderste la van het bureau. is dus ook geen oplossing.

En we krijgen binnenkort natuurlijk verkiezing dit betekend ook dat onze Staats niets meer hoeft of gaat doen om zijn partij nog even in diskrediet te brengen. Je zal toch maar aan het werk moeten tijdens een pappa dag pfffff,

Wie kan ons dan nog redden van deze zooi, alleen wij zelf, maar ja ik ga toch geen verantwoordelijkheid nemen en 3% koeien minder houden dan 2 jullie 2015 ben toch niet gek.!!!!!

Kan beter meer gaan melken laat een ander het maar oplossen.!!!!!!!
matt
@Jan-T komt tijd komt raad..
cornelissen
@Jan-T Je kunt ,als je nog een klein beetje geld kunt vinden, varkensrechten kopen en niet verhuren,neem je in ieder geval (deels) je verantwoordelijkheid t.o. v. de derogatie. Als het allemaal niets wordt kun je de rechten weer verkopen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , controle , melkveehouders , fosfaatproductie en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
2.770