Opslag voederbieten in folieslurf met behoud van voederwaarde

Het telen en voeren van voederbieten is interessant voor veehouders. De opbrengst per hectare is hoog en er zijn voertechnische voordelen in het rantsoen. Met 100 tot 130 ton product­opbrengst (15 tot 20 ton drogestof opbrengst) per hectare en met 1.100 tot 1.200 VEM hebben voederbieten de hoogste kVEM-opbrengst per hectare in vergelijking met luzerne, rode klaver, voedergranen en veldbonen als derde ­gewas.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Wij hadden vroeger ook voederbieten, die bleven de hele winter goed zonder in te kuilen. Alleen met vorst ging er een zeiltje overheen.

Hieronder foto's van de slurfbieten

(klik om te vergroten)

Voerderbieten inkuilen

(klik om te vergroten)

Closeup voederbieten
kaas
Je hebt heel wat meter slurf nodig om 1 ha voer bieten in te kuilen
m uut m
@kaas
Perspulp is 2 ton per meter
kaas
@m uut m ja perspulp maar voerbieten snippers willen eigenlijk niet persen
sil
En dan kun je er nog een laagje stro met plastic omheen leggen voor de winter.......

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , telen , veldbonen , drogestof , veehouders , rantsoen , klaver , rode klaver en voederbieten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1.133