Deze Waalse boer leidt het verzet tegen CETA

Van handelsverdragen wil hij niets weten, ook al zou hij liters melk in Canada kunnen afzetten. Melkboer Luc Hollands ging al drie jaar geleden in het verzet tegen CETA. 'Het wegvallen van regels maakt de kleine boeren kapot.'

Deel dit topic

Reacties

Coen
Nog een interessant artikel over verzet tegen CETA
trouw.nl/tr/nl/…
+2
tonny60
Zou hij Romijn op kunnen volgen ???
In ieder geval een boer met ballen
jordi 1455
Hopelijk houden de Walen hun poot stijf, ik zou de gezichten van die Eurocraten in Brussel willen zien en zeker die van Guy Verhofstadt als CETA door zijn eigen België wordt afgeschoten. één frederaal Europa werkt niet België is het voorbeeld er van.
gerrie-hul
@jordi 1455 Gebeurt dat hier ook niet inverbant met het Oekraïne referendum En wat Rutte nu doet
jordi 1455
@gerrie-hul Rutte doet alleen aan tijd rekken, het referendum was meer dan een half jaar geleden.
gerrie-hul
@jordi 1455 Rutte is uitgerangeerd
+1
riccy-focke
deredactie.be/cm/vrtnieuws/…

Binnen enkele uren zal de politiek we beslissen.
Piet1960
Tony Soprano lookalike
+3
jvt
Die zichzelf geweldig vindende Verhofstad had het er gisteravond zelfs over om nu toch maar landelijke parlementen niet meer laten te beslissen over zoiets, enkel het europees parlement. Lekker democratisch, want europees parlement kan niet door kiezer gekozen worden. Maar geen nood, walen houden hun poot wel stijf, hoe meer druk er op hun wordt gelegd, hoe dwarser dat ze worden...
sorry
@jvt "Lekker democratisch, want europees parlement kan niet door kiezer gekozen worden"

nl.wikipedia.org/wiki/Europees_Parlement/
+1
jordi 1455
@sorry ik kon nog herinneren dat die Eurofielen riepen dat het Oekraine referendum geen mandaat had omdat de opkomst onder 50% was, maar toen zocht ik de opkomst van de Europese verkiezingen en zag dat Europawijd de opkomst sinds 1999 onder 50% zit, bij de nationale verkiezingen in Nederland is de opkomst altijd boven de 70%. Als het referendum geen mandaat had volgens die Eurofielen, heeft hun geliefde Europa dat ook niet.
adriaan33
@jordi 1455 als je al wat langer meedraait heb je meestal wat meer respect voor de EU. Voor ons als oudere die de grensbelemmeringen nog in het geheugen staan is eurofiel geen prettig woord. Goed, er zullen nog vele problemen opgelost moeten worden maar praten is altijd beter dan geen gemeenschappelijke grip hebben op dwalende naties in Europa.
+2
jordi 1455
@adriaan33 waren het niet juist de ouderen die voor een Brexit hadden gekozen?
En waarom zou ik respect hebben voor een instituut die steeds meer macht naar zich toe wil trekken en een expansiedrift heeft. Landen kunnen samenwerken zonder het gedrocht wat de Europese Unie heet.
pieta
@jordi 1455 Kan wel maar geeft ook veel problemen. Bij elk wissewasje de grens dicht. Heffing hier, subsidie daar en dat allemaal naar eigen inzicht. En nadelen zijn er ook genoeg en te verbeteren valt er veel. En zeker expansiedrift moeten ze niet hebben.
+1
@jvt Dat is ook de bedoeling , einde democratie.
Wilbert
Er wordt hier over ceta gepraat, zoals wakker dier aanhangers praten over opstallen. Zonder enige kennis wordt er gereageerd op gevoel. Blijkbaar is dit het nieuwe normaal waarop beslissingen worden gebaseerd. Niet op feiten, maar op gevoel.
+3
Tinus
@Wilbert Ik heb dit artikel gelezen en een Engelstalig artikel van dezelfde strekking:

nu.nl/economie-achtergrond/4332404/…

Ik zie er genoeg punten in waarom mensen hun twijfels hebben bij dit verdrag. Vooral m.b.t. de laatste paragrafen.
Grasbaal
De kogel is door de Waalse kerk:

Belgen akkoord met aangepast handelsverdrag CETA

Na weken onderhandelen zijn de Belgische en de Waalse regering tot een akkoord gekomen over het handelsverdrag met Canada. Dit heeft Oliver Paasch, de leider van het Duits sprekende deel van België, bekendgemaakt. Het document moet nu nog goedgekeurd worden door de andere lidstaten.

volkskrant.nl/economie/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's kapot , canada , melk , boer , belgie , regels , ceta en handelsverdrag geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
1.185