Nijpels: "Krachtige regie nodig voor verduurzaming"

De noodzakelijke versnelling van de verduurzaming van de veehouderij is alleen mogelijk indien er krachtige regie, maatwerk en passende financiering komt. Dat stelt de SER-commissie Duurzame Veehouderij onder voorzitterschap van kroonlid Ed Nijpels in een advies dat dinsdag aan staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) is aangeboden.

Deel dit topic

Reacties

Freriks
krachtige regie, maatwerk en passende financiering komt Poeh, dat is nogal wat. Hebben we de laatste pak'm beet 20-30 jaar niet gehad, zeker niet in combinatie met elkaar.
jan is hobbyboer
Volgens mij ben ik ineens voorbeeldboer (behalve m'n grupstalletje) 😄.
gerrie-hul
@jan is hobbyboer Dat krijg je als een dergelijke commissie bestaat uit figuren die niets met veehouderij hebben Laat staan met boeren
paul1
Hij kan zo solliciteren bij de nieuwe pvda/groenlinks partij
Grasbaal
In een pennenstreek decimeert de commissie Duurzame Veehouderij bij de gehele veehouderij in Nederland:

Voor maar ongeveer dertig procent van de Nederlanders veehouders is er een toekomst. Dat adviseert de commissie Duurzame Veehouderij van de Sociaal-Economische Raad (SER): nos.nl/artikel/…
+2
groeier
@Grasbaal
Dat wisten we jaren geleden al, steeds meer oudere melkveehouders, kijk alleen al maar is naar hoe weinig jonge boeren ons land telt. Betreft trouwens heel de westerse wereld, de melk gaat nog duur worden. Ook BV Nederland moet weer snel op zoek naar nieuwe veehouders over een tijdje.
+1
diezel
Quote Reactie van @groeier:
de melk gaat nog duur worden.

Je bedoeld toch niet "de melk wordt duur betaald"? 😞
woorden.org/spreekwoord.php/…
Nick83
Quote Reactie van @Grasbaal:
Voor maar ongeveer dertig procent van de Nederlanders veehouders is er een toekomst.

Allemaal megastallen van 500 koeien en meer?
lkool
Edje toch nog wat linkser dan gedacht: "krachtige regie nodig" kom op zeg.
Wie bepaald wat duurzaam is? Met zijn allen 1 kant op? Lijkt me een beetje ongezond...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's advies , versnelling , veehouderij , financiering en van dam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
655