150 ton voederbieten per hectare bij melkveebedrijf Hettinga

Melkveehouder Tjebbe Hettinga uit het Friese Vrouwenparochie teelde afgelopen jaar voor het eerste voederbieten. Met 150 ton product per hectare lag de opbrengst erg hoog. Hij liet de bieten versnippert in lagen door de maïskuil rijden. Hettinga verwacht meer melk en een hoger melkeiwit door de voederbieten.

Deel dit topic

Reacties

Jack Rijlaarsdam
Interessant product, zeker wanneer er geen 80%/20% beperking meer is in het geval derogatie vervalt.

Lijkt ook ideaal om grond met fosfaattoestand hoog uit te mijnen:
Quote:
Op percelen met een Pw-getal >25 à 30 reageren suikerbieten niet op een fosfaatbemesting. Op dergelijke percelen dient een fosfaatbemesting dan ook alleen om de bodemvoorraad op peil te houden c.q. te brengen. Een fosfaatbemesting aan suikerbieten is dus bij een voldoende bodemvoorraad gericht op de bodem en niet op het gewas.
+1
huub
Je moet ze wel beter kunnen snipperen, dit geeft veel te veel selectie.
Petro Pelgrum
@huub gewoon de mengert een half uur laten draaien dan vindt je niks van die biet terug😉
Mc_douwel
@huub @harke het selecteren velt erg mee en met het zand ook voederbieten zijn gladder als suikerbieten
Petro Pelgrum
@Mc_douwel ik zie toch heel duidelijk selectie op dat filmpje.
harke
Te veel zand aan de biet.
Eigenlijk zou je ze moeten wassen
kaas
Het hele plaatje word hier leuk geschetst maar ik hoor dit jaar ook opbrengsten van 60 ton en 15 % ds in de biet en als je dan de kosten bij elkaar optelt is het een hele dure teelt en het eiwit gehalte gaat echt niet omhoog misschien het vet maar wij hebben ook een jaar voerbieten gevoerd en toen we begonnen wet voeren zijn de gehalten gezakt en nu ze op zijn stijgen de gehalten weer

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bieten , melk , melkveehouder , melkveebedrijf , melkeiwit en voederbieten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
988