Waar is Cees Romijn?

Heeft iemand Cees gezien of gehoord de afgelopen week?
Iets met schip en kapitein of zo!

Deel dit topic

Reacties

+1
hans1980
#laarzenaktie stuur je laarzen naar de lto
meelezer10
Iets met schip en kapitein of zo.

BMW geld niet alleen voor de melkveebedrijven
+3
BoerBart
LTO gaat eerst leden enqueteren. De resultaten worden via het poldermodel besproken. Daarna komt LTO en dus ook Romijn met een standpunt.
Ik ben bang dat er opnieuw een onzin plan komt.
+3
Coen
@BoerBart , laat hem maar permanent weg blijven, heeft toch geen enkel strategisch inzicht en visie op een duurzame melkveehouderij.
het ware ook beter dat er andere lieden, met visie en autoriteit, de komende periode in overleg gaan met de politiek in Den Haag en Brussel.
+1
jg
@Coen Romijn is aan het afromen in de tijd....
m uut m
@BoerBart
In de enquête geen enkele vraag over fosfaatrechten.
Lijkt mij toch essentieel geen derogatie dan ook geen fosfaatrechten.
BoerBart
@m uut m
Juist. Ik vond het ook een erg beperkte enquete. Het enige wat hier uit kan komen is een geldbedrag dat gekoppeld wordt aan verlies van Derogatie. Wel met een hele natte vinger dan. het is namelijk onmogelijk in te schatten wat mestafzet gaat kosten.
spotmelker
Quote Reactie van @BoerBart:
Ik ben bang dat er opnieuw een onzin plan komt.
Het risico op een te gedetailleerd plan is veel groter (iets met bomen en bos) waardoor het opnieuw geen draagvlak en/of goedkeuring krijgt.
Grasbaal
@spotmelker Van Dam tilde in de Nieuwsuur uitzending al een tipje van het gordijn op; het voerspoor is nog niet van de baan. Het zou heel jammer zijn als deze doodlopende weg gevolgd blijft worden..
+2
spotmelker
Quote Reactie van @Grasbaal:
Het zou heel jammer zijn
Heel dom bedoel je?
+3
familie pelle
@spotmelker en grasbaal;
Het getuigt van domheid door constant jullie afkeer uit te spreken tegen het voerspoor en of klw. Het voerspoor is een hele makkelijk en goedkope manier om de fosfaatproductie omlaag te brengen die tevens minder discussie opleverd. Effe los van de hele materie, vinden jullie het niet logisch dat een boer die veel tarwegistconcentraaten voert (waarin gigagantische hoeveelheden fosfaat in zitten) de fosfaatexcretie hoger ligt bij zijn vee dan bij een boer die een simpel rantsoen voert? Sterker nog; verbieden van alle tgc zou een groot deel van het fosfaatprobleem oplossen.!!!!
hans1980
@familie pelle
TGC = De oorzaak van alles ha ha
familie pelle
@hans1980
Ik vind jou reactie eerder lachwekkend. Jack gaat er wel serieus op in alleen gebruikt hij onjuiste cijfers
+1
cjw73
@familie pelle vind de reactie van jou net zo als die van hans hoor.
Om er onder te komen moeten er gewoon koeien weg en de rest is allemaal bijzaak!
+1
familie pelle
@cjw73
Dan begrijp je mijn bijdrage verkeerd. Ik zeg dat het voerspoor een goede bijdrage kan leveren die tevens weinig weerstand opleverd. Dat het de enige oplossing is heb ik niet geschreven!
spotmelker
Quote Reactie van @familie pelle:
spotmelker en grasbaal;Het getuigt van domheid door constant jullie afkeer uit te spreken tegen het voerspoor en of klw
Het gaat er om in welk traject je deze in wil zetten. Als wettelijk kader om Brussel te laten zien dat we onder het plafond komen is m.i. kansloos. Te onzeker en resultaat achteraf. Zonder robuust kader verwacht ik echt geen goedkeuring. Binnen de toegewezen fosfaatruimte per bedrijf vind ik het prima maar dan (gemotiveerd) vrijwillig.
janv
Quote Reactie van @Grasbaal:
Van Dam tilde in de Nieuwsuur uitzending al een tipje van het gordijn op; het voerspoor is nog niet van de baan. Het zou heel jammer zijn als deze doodlopende weg gevolgd blijft worden..
Heel dom bedoel je?

Zo moeilijk is het niet,
Als alle veeboeren kv kopen met een p onder de 3.8 is het fosfaat probleem opgelost,veevoeder fabrieken kunnen het probleem oplossen.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @janv:
Als alle veeboeren kv kopen met een p onder de 3.8 is het fosfaat probleem opgelost

Geloof er weinig van. Ik voer zelf altijd Select van De Heus met 3,8 P, net als het merendeel van de De Heus klanten in deze regio. Bij deze bedrijven valt dus weinig voordeel te boeken. BEX-deelnemers zullen er ook al scherp in zitten, dus waar zit dan wel de ruimte?

Snelle rekensom: er wordt zo'n 3.000.000 ton mengvoer omgezet in NL. Benodigde fosfaatreductie is 7.000.000 kg fosfaat. 7.000.000 / 2,29 = 3.060.000 kg P. Benodigde daling van P in het mengvoer om onder het plafond te komen: 3.060.000 kg P/ 3.000.000.000 kg mengvoer = 1,02 g P/kg mengvoer. Het mengvoer zou hier dus moeten zakken naar 2,8 P. Lijkt me niet realistisch. Het voerspoor is leuk als aanvullende maatregel, meer niet.
familie pelle
@Jack Rijlaarsdam
Verkeerde cijfers jack. Er wordt in Nederland 12,4 miljoen ton mengvoer afgezet waarvan 3,9 miljoen rundveevoer. Het gemiddelde fosforgehalte ligt rond de 4,3 gram fosfor per kg product. (Afspraak nevedi) daarnaast zoals ik hier eerder aangaf valt er in de bijproducten markt zeer veel winst te behalen omdat er veel producten zijn met een ongunstige eiwit- fosfor verhouding.
+1
Wiebren
@familie pelle klopt inderdaad beter dan Jack die voor het gemak denkt dat wat er in de buurt gevoerd wordt wel landelijk gemiddeld zal zijn.
Probleem bij aanscherpen onder de 4 gr P/kg ds is wel dat mensen gewoon gaan grijpen maar bijproducten en enkelvoudige voeders. Die verbieden (TGC's en DDGS kunnen we missen als kiespijn) is echter niet zo simpel.
janv
Quote Reactie van @Wiebren:
klopt inderdaad beter dan Jack die voor het gemak denkt dat wat er in de buurt gevoerd wordt wel landelijk gemiddeld zal zijn.Probleem bij aanscherpen onder de 4 gr P/kg ds is wel dat mensen gewoon gaan grijpen maar bijproducten en enkelvoudige voeders. Die verbieden (TGC's en DDGS kunnen we missen als kiespijn) is echter niet zo simpel.

Vraag mij wel af welk aandeel die bijproducten in kg ds hebben in rundvee sector.
jan w
@Wiebren
Hier wordt er al wel eens extra P aan het kv toegevoegd. Dit om niet onder de grens van 3.25 gr. P / kg d.s uit te komen wat toch wel gezien wordt als de ondergrens voor het P.
Maar waarom opeens nu weer gaan scoren op het voerspoor terwijl dit nog niet wordt meegenomen.
Als de derogatie eraf gaat zou je ook kunnen kiezen voor een zo hoog mogelijke p in het rantsoen. Dit hoeft dan niet extra aangevoerd te worden.
Ik ben van mening dat er nu door de sector ook wel eens een keer met de vuist op tafel mag worden geslagen. Dit ter verduidelijking dat we niet altijd maar met ons laten sollen!!
familie pelle
@Wiebren
Boeren gaan niet meer bijproduct voeren, individueel misschien wel maar niet de sector als geheel simpelweg omdat er niet meer aanbod kan komen. ( in tegenstelling tot mengvoer) bij tgc valt wel de meeste winst te behalen. Kunnen we de qua fosfaat slechtste tgc's niet verbieden? Of leveranciers dwingen de fosfaat te reduceren?
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Wiebren:
Die verbieden (TGC's en DDGS kunnen we missen als kiespijn) is echter niet zo simpel.

Dat is heel simpel, vraag maar aan een Cono-lid.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @familie pelle:
Verkeerde cijfers

Dat zal. Het ging me om het rekenvoorbeeld. @janv gaf aan: "Als alle veeboeren kv kopen met een p onder de 3.8 is het fosfaat probleem opgelost" Dat leek/lijkt me overtrokken.

De rekensom met jouw cijfers:
benodigde daling P in het krachtvoer 3.060.000 kg P / 3.900.000.000 kg mengvoer = 0,78 g P / kg mengvoer. Nu 4,3 g P zou dus gemiddeld 3,52 g P moeten worden. Kan in het volgende overleg met de voerboys ff afgesproken worden in een convenantje, probleem opgelost.
+1
familie pelle
@Jack Rijlaarsdam
Zullen we er morgen mee naar van Dram gaan?
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @familie pelle:
Zullen we er morgen mee naar van Dram gaan

Deze staatssecretaris zal dit als serieuze mogelijkheid omarmen. @Wiebren moet morgen waarschijnlijk toch al heen. Ik gun hem de eer de derogatie te redden van harte. Doen we vervolgens een voordracht voor een lintje. Niet voor Van Dam.
+1
Wiebren
@Jack Rijlaarsdam Doe je mij geen plezier mee. Ben niet zo koningsgezind zodat ik het toch niet aanneem.

Een daling van bruto P wordt deze week wel besproken met de veevoerbranche. En over de bijproducten gaan we ook nog steggelen. Zoals Cono het destijds verbood had wel wat voeten in aarde trouwens
+1
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Wiebren:
Zoals Cono het destijds verbood had wel wat voeten in aarde trouwens

Een boel dingen gaan voor de tweede keer makkelijker in het leven 😃 Wiebren
j h p
@Wiebren Een heffing op P-rijk voer tbv mestverwerking?
janv
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Geloof er weinig van. Ik voer zelf altijd Select van De Heus met 3,8 P, net als het merendeel van de De Heus klanten in deze regio. Bij deze bedrijven valt dus weinig voordeel te boeken. BEX-deelnemers zullen er ook al scherp in zitten, dus waar zit dan wel de ruimte?Snelle rekensom: er wordt zo'n 3.000.000 ton mengvoer omgezet in NL. Benodigde fosfaatreductie is 7.000.000 kg fosfaat. 7.000.000 / 2,29 = 3.060.000 kg P. Benodigde daling van P in het mengvoer om onder het plafond te komen: 3.060.000 kg P/ 3.000.000.000 kg mengvoer = 1,02 g P/kg mengvoer. Het mengvoer zou hier dus moeten zakken naar 2,8 P. Lijkt me niet realistisch. Het voerspoor is leuk als aanvullende maatregel, meer niet.

Zit nog ruimte in bijproducten zoals tcg,ook gevoerd maar door hoge p (5.5)er uit gegooid.Alleen ruwvoer is een lastige,dit jaar paar kuilen boven de 4 p.
Deutzrijder
@Grasbaal wij moeten extra fosfaat bij voeren.
Rantsoen zat beneden de minimumnorm
Dan wil je de normen nog verder verlagen.
+1
hans1980
Cees Romijn heeft het een stuk moeilijker dan zijn voorgangers die alleen maar voor volle zalen predikten dat er 2-3% vraaggroei naar melk was en dat de melkveehouders dit niet konden bij benen ..
Heb weinig tot nix gehoord van LTO maar ook van de RABO / ABN mensen dat de groei eigenlijk maar zeer beperkt was in NL

Voor Cees en zijn medebestuurders is het taak weer onder het fosfaatplafond te komen terug naar 2/7 min 4-8% afhankelijk van knelgevallen en separatiemelk tegoeden
sorry
@hans1980 cees is in zonde geboren,bij zn geboorte had hij al een achterstand
gerrie-hul
Ik denk dat Romijn zich heeft terug getrokken in de achter kamertjes
+3
Twentsch Land
Misschien wel koeien kopen in Denemarken nu het er zo voor staat .... 😉
gerrie-hul
@Twentsch Land Zit zeker dicht bij het vuur met voorkennis
+10
puntertje
Ach, hoe langer we Cees niet horen, hoe langer we ons niet hoeven ergeren aan zijn uitspraken waaruit zijn beperkte inzicht blijkt.
+9
jan is hobbyboer
Wie is Cees Romijn?
gerrie-hul
Hij is net opgedoken in WNL
Vevo
Hij was gisteravond op de lto avond in vhuizen. Helder verhaal over wat er mis gegaan was. En de belofte dat er begin nov een plan met de nzo, banken, voer etc op talfel kwam. Jammer dat de visie was dat de derogatie lozen wel geacht werden mee te doen in wat nodig was om derogatie te behouden.
mlkvhoudr
@Vevo

Met lozen bedoel je verlagen ?
+3
matt
@mlkvhoudr nee hij bedoelt dat die bedrijven die geen gebruik maken van de derogatie,wel geacht worden.
Inspanningen te verrichten om de derogatie te behouden.
+1
mlkvhoudr
@matt juustum 👍 dacht al de derogatie lozen om de derogatie te behouden da kannie😀
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
de derogatie lozen om de derogatie te behouden da kannie

Volgens mij kan dat juist wel een goed onderdeel van een saneringsplan zijn. Derogatie 2017 lozen als één van de maatregelen om een krimp van de veestapel af te dwingen waardoor er weer voldaan wordt aan het fosfaatplafond. Dan is de kans op succes bij nieuwe onderhandelingen over derogatie 2018-2021 een stuk groter.
Frans1
@Jack Rijlaarsdam die kant lijkt het steeds meer op te gaan,want wettelijk iets gaan regelen om de druk van de ketel te halen wordt hem niet en vrijwillig al helemaal niet.laat de mestmarkt maar spreken dan.
+1
mlkvhoudr
@Jack Rijlaarsdam

Wij bereiden ons er op voor. Klaar te zijn voor derogatieloze tijdperk. Dat is enigste wat je als individuele veehouder kan doen
j h p
@Jack Rijlaarsdam Wat als Brussel dat dan als enige oplossing ziet, heb je jezelf in de voet geschoten.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @j h p:
heb je jezelf in de voet geschoten.

Daar zijn we al een tijdje heel druk mee. Invoering fosfaatrechten in 2018 moet borgen dat het fosfaatplafond nooit meer wordt overschreden, dat lijkt me een niet te missen factor in de onderhandelingen. Alle heisa draait er nu om de fosfaatproductie in 2017 onder het plafond te krijgen zonder medewerking van Van Dam of de politiek. Ik zie weinig andere dwingende opties als schrappen derogatie 2017. Meeste plannetjes draaien om financieel verleiden tot afstoot vee en dat is niet heel zinvol wanneer de verse aanvoer niet verboden kan worden. Een optie is dan de harde manier, de kosten van extra vee flink opschroeven door hogere prijs voor mestafzet of misschien zelfs totaal niet plaatsbare mest. De keuze tussen krimp of doorgroeien slaat dan eerder om naar krimp.
pieta
@Jack Rijlaarsdam Gewoon bonus malus op de melkprijs. Maar ja, je moet het wel doen. Bij weidegang kan het ook dus...
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @pieta:
Gewoon bonus malus op de melkprijs

Statutair lastig op korte termijn, bovendien een diversiteit aan afnemers, terwijl Zuivel.nl volgens mij niets af kan dwingen. Daar zal @Cornelis wel een visie op hebben. Schrappen derogatie 2017 raakt iedereen en dwingt ook iedereen keuzes te maken in plaats van alles maar vooruit schuiven.
pieta
@Jack Rijlaarsdam Het werd gisteren anders wel genoemd op de vergadering. En onder druk wordt alles vloeibaar. 😁 Maar weten doe ik het ook niet.
Frans1
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Statutair lastig op korte termijn

Onder druk schijnt alles vloeibaar te worden,ik lees hier tussen de regels door al dat onze fc binnenkort al met een dwingende oplossing komt,dus zo lastig is dat niet
j h p
@Jack Rijlaarsdam Ik denk dat je de gevolgen onderschat.
+1
brabo
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Ik zie weinig andere dwingende opties als schrappen derogatie 2017.

Dat is wel een beetje heftig voorstel om de derogatie te behouden. Want op deze manier moeten we in 2017 eerst gruwelijk veel minderen om dan in 2018 weer bij te krijgen. Dat lijkt me wel iets te enthousiast.
Ik zeg niet dat het 100% zeker is dat derogatie voor 2017 behouden blijft, maar om nu zelf al met het voorstel te komen om dit maar even te schrappen, dat lijkt me niet de beste onderhandelingsstrategie.
arie.j
Quote Reactie van @matt:
nee hij bedoelt dat die bedrijven die geen gebruik maken van de derogatie,wel geacht worden.Inspanningen te verrichten om de derogatie te behoude

Cees Romijn zit in het veenweidegebied.
Daar zijn de nitraatgehaltes grondwater nooit een probleem geweest ze zitten zelfs altijd ver onder de helft van wat het maximum van 50mg.
Toch moet hij en de boeren in veenweidegebied (en ook op de klei) straks bloeden voor een probleem van het zand en verder nog de löss in Limburg.
Dus iets meer begrip er zijn echt nog wel wat meer boeren die vinden dat ze voor de rest moeten opdraaien.
Wel vind ik, dat als algemene derogatie voor grasland niet meer haalbaar is ze het dan hevig per grondsoort moeten proberen voor gebieden die ver onder de norm van 50mg zitten, zand heeft nu ook al een lager derogatie.
+1
Jack Rijlaarsdam
@arie.j Dit is niet het moment om eisen te stellen. Daden, daar wordt om gevraagd. De tijd van polarisatie is geweest, laat dat besef toch eens landen.
arie.j
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Dit is niet het moment om eisen te stellen. Daden, daar wordt om gevraagd. De tijd van polarisatie is geweest, laat dat besef toch eens landen

Snap ik, ik heb het ook niet over eisen.
Maar tegen matt , die vond dat bedrijven die geen gebruik maken van de derogatie. maar vrijgesteld moeten worden van alle maatregelen
Dan zijn er nog wel meer groepen en gebieden die met andere argumenten ook buiten schot willen blijven, zo kom je er niet, dat was mijn verhaal.
Wel vind ik dat beleidsonderhandelaars in Brussel bij een onverhoopt nee moeten proberen of er geen uitzonderingen voor bepaalde gebieden kunnen worden bedongen.
In de eerste plaats natuurlijk gewoon snel per direct maatregelen om de hele derogatie te redden.
Maar gezien wat er allemaal is gebeurt (en niet is gebeurt) voor en achter de schermen wilde ik die opmerking toch maken
=
Correctie: niet Matt maar Vevo had die mening
matt
@arie.j [i][Maar tegen matt , die vond dat bedrijven die geen gebruik maken van de derogatie. maar vrijgesteld moeten worden van alle maatregelen/i]

Ga het eens heel snel even teruglezen Arie,ik geef alleen maar @melkveehouder uitleg.
Die @Vevo verkeerd begrijpt.

Vervogens fantaseer je daar een verhaal omheen,wat ik zou vinden 😂
+2
arie.j
Quote Reactie van @matt:
Ga het eens heel snel even teruglezen Arie,ik geef alleen maar @melkveehouder uitleg.Die @Vevo verkeerd begrijpt.Vervogens fantaseer je daar een verhaal omheen,wat ik zou vinden

Sorry, zo komen de misverstanden, als ik het goed begrijp was het dus Vevo met die mening, en jij legde alleen maar uit wat die bedoelde.
En vervolgens werd ik weer door Jack verkeerd begrepen, alsof de verwarring nog niet groot genoeg is rond fosfaat 😉
Maar ik trek mijn woorden tegen jou natuurlijk in, het moet dus Vevo zijn (welke persoon er dan ook achter schuil mag gaan).
pieta
@arie.j In principe wordt het ook tijd dat ze in het kader van circulaire economie, verduurzaming etc ook eens gaan regelen dat als we de mest scheiden we het stikstofdeel mogen gebruiken als kunstmestvervanger.
mlkvhoudr
@arie.j

Ik zit op zand en weet wel zeker dat onder ons bedrijf geen verhoogde nitraat is. Alleen op papier nl zand. We hebben leem rivierklei en zelfs nog wel paar m2 nep veen onder de bosranden #help ik ben een knelgeval 😀
brabo
Quote Reactie van @arie.j:
Dus iets meer begrip er zijn echt nog wel wat meer boeren die vinden dat ze voor de rest moeten opdraaien.

dat is andersom ook vaak Arie, We leven in een land waarin we afgesproken hebben dat we met zijn alle zowel de lusten als de lasten behoren te dragen, ondanks dat we de lusten niet altijd hebben.
+2
Frans1
@Vevo en de LTO lozen dan? Want die groep kin nog wel eens groter zijn.
+1
Vevo
Die worden wel gepakt via nzo, zuivel nl etc. Wat me gistere in de zaal opviel bij het zoeken naar een oplossing was dat er collega"s waren die voor een vermindering van de fosfaat productie waren in 2017 om derogatie veilig te stellen. Hun voorstel was om de productie van 2016 te pakken en daar als sector op te verminderen, worden de niet groeiers dan niet 2 keer genaaid. Ik zou zeggen eerst die 100000 koeien van na 2 juli eruit en dan gaan verminderen. Wat denke jullie?
+2
mlkvhoudr
@Vevo

Dat lijkt me idd. Dat korting van 2 juli 2015 is. Dan zijn wij er al namelijk 😄wil geen mest afvoeren dus al in aantal stuks vee gedaald
+2
Erco
@mlkvhoudr hier net zoveel mk als op 2 juli 2015 en minder jongvee, wie volgt.😉
Frans1
@Erco vorige week twee afgevoerd,deze week weer twee, dus tegen mijn zin in @Wiebren toch maar mijn steentje bijdragen 😄
Maar toch blijf ik er bij dat er toch hard ingegrepen moet worden, en aangezien niemand daar de tools voor heeft zal dat uit de markt moeten komen,daarom ben ik het tegen mijn zin eigenlijk wel met Jack eens, zijn we tevens van de dure p rechten af
+1
weurding
@Erco hier ook ,al 20 jaar 😅
koeman
Het zou mooi zijn als de EC bereidt is de export mest van het de fosfaatproduktie af te trekken zodat we wel onder het plafond komen en de fosfaat rechten gewoon ingevoerd kunnen worden. Deze export mest speelt immers ook geen rol bij de discussie over nitraatgehalten in het grondwater.
+3
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @koeman:
Het zou mooi zijn als de EC bereidt is de export mest van het de fosfaatproduktie af te trekken

Het zou ook mooi zijn als ik vanavond de hoofdprijs win in de staatsloterij. Beiden liggen niet in de lijn der verwachting, er is vanavond geen trekking van de staatsloterij en de EC houdt NL gewoon aan de gemaakte afspraken.
+1
ROORDAJ
Gister avond weer even bij gepraat met Romijn op druk bezochte vak groep leden bij eenkomst in Drachten.
t is allemaal nog niet zo eenvoudig
+3
Coen
@ROORDAJ , het gevolg van de laatste jaren (o.l.v. ons Keesie) constant reactief handelen van LTO-melkveehouderij ofwel overal en altijd brandjes blussen.
waar is (vanaf 2006) het strategisch kader van LTO-melkveehouderij waarlangs gekoerst moest worden?

EZ raakt schijnbaar geïrriteerd van deze handelswijze en laat LTO-melkveehouderij dus zwemmen zonder zwembandjes 😞
ROORDAJ
@Coen De fosfaat wet kan in 2018 zonder problemen in gevoerd worden en er vind dan tegelijker tijd een generieke korting plaats.Dit had LTO liever al op 1 jan 2017 in gevoerd zo als de bedoeling was om voor de Brusselse miljeu commissie dan al een richting afnemend aantal koeien te laten zien wat essentieeel is voor de uitgangs situatie voor de nieuwe Derogatie ronde.

Dit zal nu niet gaan lukken mijns in zien bij de nu al weer dagelijkse groeiende veestapel.Hier is Wet geving voor nodig.

De financiele commisie laat dit niet toe om boven fosfaatplafond ge produseerde fosfaat geen ver handel bare fosfaat rechten mogen worden toe gekend.
Daar zit nu het probleem.De eene commissie loopt de ander voor de voeten in brussel waar bij van Dam niet zijn huiswerk heeft gedaan.,
+1
jg
@ROORDAJ Heb je nog gevraagd waarom Cees enkele maanden geleden nog pleitte voor afromen in de tijd ??
+2
storm
Cees is onlangs voor een nieuwe termijn herkozen en er waren geen tegenkandidaten! Conclusie is dat het een hondenbaan is die niemand doen wil!
weurding
@storm als het echt een hondebaan was waarom heeft ie na die jaren ervaring er dan niet voor bedankt? 😉
cs-agrar
Quote Reactie van @weurding:
als het echt een hondebaan was waarom heeft ie na die jaren ervaring er dan niet voor bedankt?

Getuigen z'n opmerkingen wel van enig inzicht dan?
+2
weurding
@cs-agrar niet echt maar zou hij niet allang gewipt zijn als men er niks in zag? overigens zou ik zelf toch echt vertrokken zijn als ik me er niet happy bij voelde, alhoewel op die basis menig veehouder ook nog doorploetert........ 😅
+1
paul1
@weurding misschien heeft hij de financiele vergoeding hard nodig
+3
klant
Het is toch wat eerst de vlag uitsteken bij afschaffen quotering nu smeken om een nieuwe quotering. Waar zijn jullie nu helemaal mee bezig.
sorry
@klant van "we gaan alle melk verwerken '' naar een ledenraadslid met een achterlijk idee
+4
Cornelis
@sorry Het goede nieuws is dat er ook 209 verstandige mensen zitten.
pieta
@Cornelis Ik hoop wel dat jullie iets weten te regelen. Doe je best.
+1
christo
@Cornelis Echt?
spotmelker
@Cornelis Ik ben geen FC lid maar zonder rigoureuze aanpak (botte bijl) wordt het niets. Dat geeft in 1e instantie wrevel maar na verloop van tijd is (vrijwel) iedereen blij dat er iets doorgedrukt is waardoor derogatie tenminste behouden blijft.
+1
Cornelis
@spotmelker Ik zou zeggen spoor je eigen melkverwerker aan dit in NZO verband op te pakken.
+2
Frans1
Quote Reactie van @Cornelis:
Het goede nieuws is dat er ook 209 verstandige mensen zitten.

Vind het maar een verrekte arrogante opstelling Cornelis,hiervoor zit je niet in de ledenraad van onze cooperatie!
KuikenenKoe
@Frans1 denk daar iets anders over
het plan wat hier werd geplaatst was ik op zijn zachtst gezegd niet erg positief over
maar kreeg wel het gevoel dat er dan nog enige vorm mogelijk is om je punt naar voren te brengen
zou nog veel kwaaier zijn als er totaal geen vorm van communicatie naar leden bij zulke zaken plaats vindt
is wel een verbeterpuntje is bij rfc zal ook met schaalgrootte rfc te maken hebben
+2
Frans1
Quote Reactie van @KuikenenKoe:
denk daar iets anders over

Mooi man,dat is de basis van dit forum!
Ik was ben en blijf van mening dat onze zuivelverwerkingscooperatie zich bij haar taak behoort te houden,namelijk het maximaal verwaarden van de ledenmelk.
Er is door de cooperatie steeds gezegd dat alle melk verwerkt zou worden,dan moet je je daar ook aan houden vind ik.
De dubbeltjesregeling vind ik ook al behoorlijk discutabel(en dit ondanks dat het voor ons super gunstig uitpakt 😄 ),geld geven om minder te leveren,staat behoorlijk haaks op het doel van onze hele cooperatie.
Onder leiding van Cees 't Hart werd de route 2020 uitgestippeld,en daar werd ook naar gehandeld,en nu we Joosten hebben is het al een paar keer gebeurt dat we buiten die paden gaan,en dat vind ik wat zorgelijk.
Schoenmaker blijf bij je leest
pieta
@Frans1 Die laten ook wel eens een proefballontje op. Bij weidemelk kunnen ze ook vanalles met geld regelen. Als ze mij wat meer geven voor mijn "basismelk" wil ik misschien wel wat inleveren.
sorry
@Cornelis 209 verstandige mensen

nou nou nou...er zitten erbij die niet weten hoe de regeling van het extra melkophalen in elkaar steekt(dat is toch niet zo heel lang geleden gewijzigd) Hoe zal dat dan gaan met ingewikkelde zaken?
Carola
@sorry u hebt niet bepaald een hoge hoed op van bestuurders zo hier en daar. Heeft u zelf ook bestuurd?
sorry
@Cornelis al een kerstboom gekocht?het is zo weer 25 december

gerrie-hul
@Cornelis Dat is nog maar de vraag

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
95
DEELNEMERS
41
WEERGAVES
2.141