Laarzenactie gaat door na bod Van Dam

De 23 miljoen euro die staatssecretaris Van Dam heeft toegezegd aan de melkveesector is nog steeds onvoldoende. Dat zei melkveehouder en actievoerder Geert Stevens vandaag tegen RTV Oost.

Deel dit topic

Reacties

+8
kuilhapper
Als we over twee weken geen duidelijkheid hebben, komen we naar Den Haag om het antwoord op te halen.'

Welk antwoord? Er moeten gewoon >200000 koeien weg dit en volgend jaar. Dat geschooi om steun is helemaal tranen trekkend, willen we dat beeld van steuntrekkende boeren kost wat het kost in stand houden? Er is helemaal geen geld nodig, doodskoeien leveren mits gezond gewoon geld op!

Dat van Dam ineens overal de schuld van krijgt is ook lekker makkelijk, de sector wilde zelf de regie na het quotum einde, NZO en LTO waren apetrots dat ze dierrechten hadden voorkomen. De bende waar we nu inzitten is voor een heel groot deel hier op terug te lijden.

In plaats van filmpjes met je telefoon maken van "helden op sokken" zonder laarzen, bel met diezelfde telefoon de veerijder en voer alles boven peildatum alvast af!
pieta
Quote Reactie van @kuilhapper:
NZO en LTO waren apetrots dat ze dierrechten hadden voorkomen

en fosfaatrechten hadden bedongen. Vertel dan het hele verhaal. De sector heeft het ongeveer 3 jaar geleden teruggegeven aan de politiek. En dat de politiek het verrekt om iets sluitends in te voeren.
Wiebren
@pieta Nee Piet, medio 2014 is het teruggegeven aan de politiek en vanaf mei 2015 is discussie over dierrechten/melkproductierechten/fosfaatrechten gevoerd.
+1
jan w
Quote Reactie van @kuilhapper:
Er is helemaal geen geld nodig, doodskoeien leveren mits gezond gewoon geld op!

Als er 200.000 koeien op de markt komen , dan brengen die ook niks meer op! en het opfokken van die koeien heeft wel € 2100.00 gekost. dus er is altijd een verliespost.
En die 23 miljoen andermans geld is natuurlijk gewoon onzin. Dat is € 13.00 per koe.
de sector heeft de laatste jaren veel geinvesteerd in de duurzame landbouw door zuinig om te gaan met de aanwezige mineralen. Als we die cijfers zouden kunnen gebruiken komen we niet eens aan ons fosfaatplafond.
En alles wordt door wanbeleid van de overheid en een waardeloze staatssecretaris in 1 klap naar de kloten geholpen.
Zo de zaken er nu voor staan gaat dat de zuivelsector een miljard kosten, dan is die 23 miljoen een lachertje.
kuilhapper
Quote Reactie van @jan w:
En die 23 miljoen andermans geld is natuurlijk gewoon onzin.
Die hele 23 miljoen is ook staatssteun! En staatssteun om een overtreding op te lossen mag niet, weten we sinds vorige week!
kaas
@kuilhapper doe jij de koeien toch allemaal weg ik melk gewoon door want anders pakken ze me misschien nog een keer laar de overheid eerst maar eens duidelijkheid scheppen.
+2
jan w
Dan geef jij toch ff het goede voorbeeld!!
Wilbert
@jan w nu brengen de slachtkoeien nog wat op, gewoon wegdoen wat geen toekomst heeft.
Ik verwacht geen steun om extra koeien te slachten. Bij verplichte maatregelen worden deze toch wel geslacht en zakt de prijs.
jan w
@Wilbert
En dan doe je nu koeien weg en dan wordt je straks misschien nog een keer genaaid door de politiek.
+2
Pluto
Genaaid wordt je toch. Dan liever met de stal vol en slachten kan altijd nog!!!.
Zolang ik mijn mest op mijn eigen akker mag aanwenden voel ik mij niet verantwoordelijk voor het fosfaat overschot en ook niet de noodzaak het aantal dieren te verminderen.
Grasbaal






[url]https://twitter.com/KoeOpAvontuur/status/788041707245936641[/url]

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouder en van dam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
13
TREFWOORDEN