Huirne maant politiek tot snelheid met fosfaatrechten

Politiek Den Haag moet op zo kort mogelijke termijn duidelijkheid te geven over het systeem van fosfaatrechten dat vanaf 1 januari 2018 van kracht zal zijn. Anders is het terugdringen van de fosfaatproductie in de melkveehouder 'schieten op een bewegend doel'. Dat zegt Ruud Huirne, ‎directeur Food & Agri Nederland bij Rabobank Nederland.

Deel dit topic

Reacties

m uut m
Alleen fosfaatrechten met garantie op derogatie die niet kaler is dan deze.
Anders kun je beter geen fosfaatrechten krijgen.
Noorderling
@m uut m
Fosfaat rechten zonder derogatie gaan vast niet veel kosten.
+1
m uut m
@Noorderling
Het zou je nog verbazen.
Twentsch Land
@Noorderling

Fosfaat rechten zonder derogatie kunnen juist heel duur worden omdat bij geen verlenging derogatie het fosfaatplafon vervalt.
matt
@m uut m dat zullen die rabo jongens niet met je eens zijn..
+1
brabantboer
Onze goeroe ruud roept wel, maar de medewerkers van de lokale banken praten anders. Zij adviseren om zo hard mogelijk te melken, dit smeert namelijk de vaste lasten en prive uitgaven uit over meer liters. Zolang je nog boven de 15 cent ontvangt kun je volgens deze loopjongens beter doorgassen. Rabobank vertelt daarmee aan de keukentafel andere verhalen als in de landelijke media.
+2
George
Quote Reactie van @brabantboer:
Zolang je nog boven de 15 cent ontvangt kun je volgens deze loopjongens beter doorgassen.

Nu vraag ik me toch echt af wie in deze de loopjongen is. De boer die moét doorgassen of de medewerker van de lokale bank?
jan w
HIj heeft ook maar een doel: "Boeren melken".
Nog meer melk per kg N.
Nog meer melk per kg P.
Nog meer melk per uur.
Nog hogee financieringen afsluiten.
+2
spotmelker
Er zijn gewoon teveel 'beste stuurlui'. Boeren moeten eens beginnen zich daar geen bliksem meer van aan te trekken en zelf te gaan denken en beslissen.
George
Quote Reactie van @spotmelker:
Er zijn gewoon teveel 'beste stuurlui'. Boeren moeten eens beginnen zich daar geen bliksem meer van aan te trekken en zelf te gaan denken en beslissen.

Dat gaat niet meer aan het infuus van de bank. En dan is er geen weg meer terug.
+1
weurding
@George spotmelker heeft wel gelijk, jij hebt die conclusie jaren geleden ook al getrokken george, helaas zijn er teveel die achter de voorgehouden worst aangelopen hebben

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rabobank , politiek , melkveehouder , fosfaatproductie en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
29