Dijkgraaf spoort Van Dam aan tot actie

SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf vindt dat staatssecretaris Martijn van Dam snel met een actieplan moet komen. Volgens hem hoeft het uitstel van de fosfaatrechten niet te betekenen dat Nederland de derogatie verliest.

Deel dit topic

Reacties

nederlandse boer
Terecht. Verlies derogatie is een non-argument waar blijkbaar iedereen (opnieuw) wil intrappen. Er zijn veel meer goede argumenten en pijlen op de boog om de derogatie te behouden zoals nitraatgrondwaterkwaliteit, aftrek exportmest van fosfaatplafond etc. etc.

Inderdaad, dit moet wel TEVOREN overlegd en uitonderhandeld worden in Brussel, iets wat nogal eens vergeten wordt.........
jg
Stoppers worden overgenomen door groeiers . Over 5 jaar 14000 bedrijven met gemiddeld 150 melkkoeien ? : 2,1 mln koeien. 1 hectare van een stopper schept ruimte voor 4 tot 8 melkkoeien. Zonder harde regulering explodeert het aaantal melkkoeien. Zie de huidige import van melkvee uit te Dld Denemarken.
arie.j
@jg Overdrijven is ook een vak zeg
Hoeveel nieuwe schuren zijn er nu in aanbouw? Volgens mij weinig , terwijl een paar jaar geleden met het oog op aflopen quotering er om de andere boer een nieuwe kwam of een stuk aan de oude.
jg
@arie.j Je weet dat er in veel stallen nog veel ruimte is .
+1
Frans1
Quote Reactie van @jg:
Je weet dat er in veel stallen nog veel ruimte is .

Ik geloof er geen moer van dat er nog veel onbenutte stalcapaciteit is
Twentsch Land
@Frans1

Nu zitten de meesten wel vol maar ga je kijken op pijldatum schijnt er in behoorlijk wat stallen flink ruimte over te zijn.
+1
cjw73
@jg als ik hier in de buurt kijk zitten ze allemaal nokje vol !!
Dre van Helmond
Van onduidelijkheid komen zeker niet minder koeien.
Als we afromen bij verhandelen is het zo opgelost.
Maar het mag niet opgelost worden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's derogatie , fosfaatrechten en van dam geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
16