'Sector in pijnlijke klemsituatie'

De melkveesector is door het uitstellen van de invoering van het fosfaatrechtenstelsel in een pijnlijke klemsituatie geraakt. Dat stelt advocaat Peter Goumans van Hekkelman Advocaten en Notarissen, gespecialiseerd in agrarisch recht.

Deel dit topic

Reacties

+1
arjankok
Ik wil vrijwillig wel op het niveau van 2 juli 2015 blijven hoor
weurding
@arjankok ik ook wel
Deutzrijder
Denk dat er in 2017 weinig koeien minder worden gehouden.
Van Dam rekent op de sector dat ze gaan krimpen.
Gaat op deze manier niet gebeuren.
De stoppers doen nog een jaar door.
Met deze onbetrouwbare overheid is niets meer zeker.
Het wordt tijd voor duidelijkheid.
+5
jan is hobbyboer
Ik snap niet dat iedereen het heel de tijd over onbetrouwbaarheid en onduidelijkheid heeft. Voor de komende 15 maanden mag je weer vol-gas melken, hardstikke simpel en hardstikke duidelijk. Dat is het beleid dat (Z)LTO tot voor kort met verve verdedigde. Er is gebrek aan melk in Duutsland dus prijs schiet binnenkort omhoog (of RFC maakt gruwelijk veel winst, ook goed). Gas erop tot eind 2017. Daarna zien we wel weer verder. Rabo helpt wel met saneren, dus waarschijnlijk is het milieuprobleem eind 2017 ineens verdwenen. Dont worry, by happy.
sjoerd de melker
@jan is hobbyboer zo is dat. Na de hoge melkprijs van 2007, 2013/14 en straks eind16/17 hebben veehouders voor de 3e maal kans om een buffer op te bouwen voor mindere tijden. Wie nu weer vol gas gaat investeren moet dan maar gesaneerd worden door de Rabo
+1
weurding
@sjoerd de melker eind 16/17 ?? vertel, wat heb ik gemist of wat zit er aan te komen?
genr
De Melkprijs is nu laag, als er vee wordt ingekrompen dat komt de melkprijs alleen maar ten goede. Inkrimpen is juist goed. Hogere melkprijs = dan minder werk met hetzelfde geldopbrengst. Alleen maar goed
+1
Hier ook gewoon volgas, 40 koeien meer moet kunnen, ze komen de koeien maar halen, DE TOPPERS, als ze zo nodig DOOD moeten, Vandaag ook weer donders veel lachgas in de lucht , of nie wiebren ??? Morgen veel methaan, de hele melkvee sector moet naar de KLOTEN, net als de varkenshouderij, en het gaat lukken of niet RFC/LTO/RABO ???

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
11