Uitstel fosfaatrechten, ook uitstel voor krimp veestapel?


Van uitstel komt, hopelijk geen afstel. De ontwikkelingen rondom het fosfaatstelsel wakkeren de zorgen rondom derogatie verder aan. Iets wat niet alleen melkveehouders, maar ook varkenshouders aan gaat. Ook is het nu maar de vraag of er ondanks de maatregel van FrieslandCampina minder vee komt in 2017.

Bron: boerenbusiness.nl/video/markten/…

Deel dit topic

Reacties

groeier
Zo gauw FC een cent of 5 meer voor weidemelk gaat betalen, zijn alle problemen in een keer opgelost.
pieta
@groeier Dan gaan de intensieven meer koeien houden om het melkgeld op peil te houden en zijn ook de weiders de derogatie kwijt. Bedenk eens een keer hoe we het samen gaan doen.
Frans1
Quote Reactie van @pieta:
Bedenk eens een keer hoe we het samen gaan doen.

Vind ik ook Piet,geef dan ook eens wat toe 😄
pieta
@Frans1 Ik heb mijn kalverweide al klaar voor volgens seizoen. Voor nu gaan er nog even 2 droge koeien in die bijna aan de 100.000 kg zitten onder die verschrikkelijke zware stalomstandigheden.
+2
KuikenenKoe
Quote Reactie van @pieta:
Voor nu gaan er nog even 2 droge koeien in die bijna aan de 100.000 kg zitten onder die verschrikkelijke zware stalomstandigheden.

jammer, als je altijd had geweid waren dat er wel 20 geweest
pieta
@KuikenenKoe Ik heb er in vlgs mij 2014 2 gehad en nu weer 2 er kortbij. Dat vind ik niet zo slecht zonder weidegang. 😁 Met weidegang had ik er waarschijnlijk elk jaar wel een stuk of 10/12.
groeier
@pieta
Denk jij echt dat met 5 cent extra voor weidemelk de melklaanvoer omhoog gaat....?
groeier
@pieta
Dus de problemen lossen dan vanzelf op.
+4
Woodside
Het is toch ongelofelijk dat de agrarische sector er voor de politiek helemaal niet meer toe doet. Eerst zetten ze met Dijksma iemand zonder ervaring op deze post en daarna komt blijkbaar het grootste minkukel uit de hedendaagse politiek. Er is de afgelopen jaren helemaal geen beleid gevoerd. Met van Dam kunnen we de derogatie wel vergeten maar ook met een nieuw kabinet staan we er niet al te best voor want heel veel partijen zijn anti-boer en de partijen die het voor ons zouden moeten opnemen hoor je niet.
tonny60
Woodside
Had je liever Wiebes gehad ????
+4
KlaasB
Quote Reactie van @tonny60:
Had je liever Wiebes gehad

Hij heeft vast wel een leuke regeling voor stoppende boeren
+1
jorisdriepinter
We maken er ook zelf een puinhoop van. Met het voerspoor proberen binnen het fosfaatplafond te blijven was natuurlijk ook een ongelofelijke miskleun!!
Deutzrijder
Wat gaan de veehouders die begin 2017 wilden stoppen nu doen ?
Zij kunnen nu hun fosfaatrechten niet tot waarde brengen.
De kans is groot dat ze er nog een jaar bij aan plakken.
De veestapel zal op deze manier echt niet krimpen.
Het is een PUINHOOP
+2
Erco
@Deutzrijder hun land duur verkopen voordat de waarde er van zakt?
cjw73
@Erco wees maar niet bang zonder derogatie blijft het land duur genoeg. En dan nog ze kunnen het Veel beter verhuren dan verkopen. Het geld brengt toch niks geen rente op en ondertussen vermogens belasting betalen.
vaak
@cjw73 Bij verhuren wordt het ook een box 3 verhaal dus belasting betalen
fendt711variotms
Land zal ni echt veel zakken , het is plaatsingsruimte , en als derogatie weg valt wordt het nog anders
storm
@fendt711variotms en wie kan het land dan nog betalen?? Geloof me er komt een hoos aan stoppers en die redden het niet om te stoppen zonder dat ze land moeten verkopen!! Prechten had voor hen nog enige soelaas geboden maar als dat ook al niet doorgaat😡

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina , derogatie , varkenshouders en vee geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
13