Illustratie van: bart-bijvoet

CO2-uitstoot in Nederland daalt sneller dan verwacht

Het Jumpstart project kan voorlopig weer de vrieskast in:

De uitstoot van broeikasgassen in Nederland daalt sneller dan verwacht. De C02-uitstoot zal in 2020 naar verwachting met 23 procent zijn gedaald ten opzichte van 1990. Eerder werd uitgegaan van een daling van 19 procent.

Meer: trouw.nl/tr/nl/…

Deel dit topic

Reacties

Las Veegas
Da´s dan niet dankzij alle vormen van transport en het verhoogde aandeel kolenstroom in Nederland. Dat Jumpstart inziet dat zij ook nog een klimaatdoelstelling te realiseren heeft geeft aan hoeveel verder zij is dan bovengenoemde sectoren.
meelezer10
@Las Veegas moeten ze ook niet te veel bruggen afsluiten. 😄
Las Veegas
Daarnaast ligt er een rechterlijke uitspraak dat de reductie 25% moet zijn in 2020, de Urgenda-zaak. Dus toch maar even door met Jumpstart al was het maar dat na 2020 er een 55% target op ons ligt te wachten in 2030.
brabo
@Las Veegas
ik heb begrepen dat ze het grootste voordeel denken te behalen, door de rekenregels iets aan te passen.
Las Veegas
@brabo moet nog blijken of dat dit resultaat verklaart maar mocht men zuiver gerekend hebben en rekeneffecten verdisconteerd zijn dan nog 25% in 2020 en 40% in 2025 en 55% in 2030. Het is allemaal korter dag dan dat menigeen in de gaten heeft.
+2
Verdult het niet bestaande probleem is al opgelost ,ie snapt het niet.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's uitstoot en jumpstart geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
5
TREFWOORDEN