Doorzaaien bestaand grasland

Beste prikkers. Wat adviseert u. De engerlingen en de droogte hebben een veel schade veroorzaakt aan ons grasland. Wanneer is het juiste tijdstip van doorzaai. Dit najaar nog NA de eerste regen die mogelijk over een 14dgn komt (aan de late kant denk ik) of in het voorjaar weer???.

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Hier ligt t er op over 14 dagen zou mij te laat zijn
jan w
Gewoon nu zaaien en 2 x rollen. Met wachten krijg je alleen onkruid.
+1
Jack Rijlaarsdam
Niet wachten, maar doorhalen. Zo snel mogelijk zaaien. Van 18:00 tot 11:00 uur is het land nat van de dauw, dat zaad kiemt wel.
+1
groeier
Komt ook door de droogte, lijkt dan erger dan het is, even wachten op de regen en alles is weer zo groen.
robotboertje
Doorzaaien, zsm, en als je bang bent voor droogte, ff de sproeier erop op de engerlingenplekken. Heb je komend voorjaar weer een gazonnetje!
verbi
@robotboertje Ik zit ook met engerlingen en heb al een paar keer gerolt daar hebben ze een hekel aan en gesproeit. Maar als je doorzaait zijn de engerlingen nog steeds niet weg dus die vreten gewoon door nu en in het voorjaar en dat met een cyclus van 3 jaar van die beestjes. Hoe zien jullie dat of nog beter hoe lossen jullie dat op.
robotboertje
@verbi Hier zijn ze volgens mij altijd...met een cyclus van 365 dagen.. hebben zandgrond en op de hogere delen starten we altijd bij het minste of geringste met beregenen, want met name op de hogere delen zien wij het snelst schade van onze witte vrienden.
Dan groeien de wortels harder dan de engerlingen kunnen 'eten' en blijft je grasmat grotendeels heel. Flink stronten helpt ook, maar dat valt niet altijd mee:)
brabo
Quote Reactie van @robotboertje:
Dan groeien de wortels harder dan de engerlingen kunnen 'eten

ik weet niet hoe jullie de schade van engerlingen omschrijven, maar volgens mij heb je eigenlijk de meeste schade door de kraaien die op zoek gaan naar de engerlingen, en niet door het aanvreten van de wortels
newholland6640
IK zou toch erg voorzichtig zijn om nu door te zaaien.
Wij hebben begin september ook doorgezaaid... Is helemaal op de stukken waar we niet kunnen beregenen volledig mislukt.

Afhankelijk van op wat voor grond je zit kun je het beste nu voor de regen doorzaaien.
spotmelker
Zaaien die hap. Als je wacht tot het voorjaar mis je meer opbrengst dan het zaaien kost en heb je veel meer onkruidontwikkeling.
newholland6640
@spotmelker

Vorig jaar rond 5 oktober opnieuw ingezaaid
Andere gedeelte 1e week van mei omdat het te nat was.
Gedeelte wat 5 oktober was ingezaaid hebben we dit jaar wel 4000 kg droge stof meer afgehaald.
spotmelker
@newholland6640 Het scheelt gewoon een (1e) snede. Als najaarsinzaai niet lukt en de grond er geschikt voor is (en onbenullige regelgeving je niet in de weg zit) kan je beter maïs zaaien in 't voorjaar en daarna weer gras.
newholland6640
@spotmelker

Nog liever een ander gewas. 2e week oktober om te zaaien is mij laat zat. Want daar komt het vaak namelijk wel op neer voordat de mais eraf is en het land klaar is.
newholland6640
Strooien met NPK 12-10-18. Dan gaan ze vanzelf weg...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's doorzaaien , droogte , grasland , voorjaar , regen en schade geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
18