Flynth: schaf grondgebondenheid af

"De grondgebondheidsgedachte wordt nu deels ook al ingevuld in de Meststoffenwet met mestafzet, mestverwerking en straks de fosfaatrechten."

Deel dit topic

Reacties

+7
Noorderling
Schaf al het bovenstaande maar af en max 2koeien per ha, ben je ook overal vanaf en weet je precies waar je aan toe bent alleen wordt flynth daar niet beter van.
+1
jordi 1455
@Noorderling Nee schaf de EU af, die zijn Fosfaat en Stikstof als een probleem gaan zien,de visstand lijdt ook onder een fosfaat tekort. Aan de vrije markt heb je ook niets aan als Nederlandse boer, de Nederlandse overheid mag niets doen tegen de import van producten uit landen die veel goedkoper kunnen produceren en niet te maken met al die onzin regels hier in Nederland.
m uut m
@jordi 1455
Daar zou ik nog maar eens goed over nadenken of we dan wel beter af zijn.
jordi 1455
@m uut m omdat Nederland zich zonder EU ook kan redden, na de Eurocrisis en de corruptie schandaal rondom Barroso zou ik me eerder afvragen waarom stoppen we er niet mee.
gerrie-hul
@jordi 1455 Brussel kijkt alleen naar de water kwaliteit Maar het is wel zaak om de waterschappen in de gaten te houden omdat die de gegevens aan leveren
+6
George
Waar bemoeit zich zo'n boekhouders kantoortje mee? Toevallig nog al wat klanten die de verkeerde weg zijn ingeslagen mede op hun advies?
+1
Freriks
@George ik wil niet lullig doen, maar ik zou me ook af kunnen gaan vragen waar een voormalige melkveehouder zich mee bemoeit. De echte vraag is natuurlijk of een andere weg dan de weg van George verkeerd is. 😄
+5
George
Quote Reactie van @Freriks:
George ik wil niet lullig doen

Waarom doe je het dan?
+1
weurding
@Freriks nou rudi, zal geen namen noemen maar hier zijn legio prikkers die thuis minder bedrijvigheid hebben dan george
Albert
@Freriks Sjors zit vast in zijn mening net als de melkveehouders die zitten vast in het idee dat iedereen schuldig is behalve zijzelf.Past er mooi tussen hiero.
koeboer
@George Stel je voor als ze 2 koeien per ha gaan invoeren zou een ramp voor hun zijn.Alle boeren snappen dit. Krinloopwijzer valt voor hun veel meer aan te verdienen
robotboertje
@koeboerKrinloopwijzer valt voor hun veel meer aan te verdienen

Reageer @koeboer
Voor de meeste melkveehouders volgens mij ook....
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @robotboertje:
Voor de meeste melkveehouders volgens mij ook

Dat verdienen gebeurt nu door minder mestafvoer / meer mestaanvoer en meer ruimte binnen de AMvB. Milieutechnisch heel verantwoord allemaal. Het fosfaatplafond heeft echter niets met milieu te maken, maar is puur bedoeld om de veestapel te maximeren. In feite zou het juist onlogisch zijn de KLW te gebruiken om het houden van extra vee mogelijk te maken. Het was immers juist de insteek van invoering van een plafond om dit te voorkomen.
+4
jan is hobbyboer
Verdienmodel van Flynth is volgens mij niet zo denderend. Ze hebben jarenlang in Bijzonder Beheer gezeten, misschien nog wel, dus dat geeft natuurlijk wel een band (en eventueel kennisoverdracht) aan de boeren die er nu in zitten. Een boekhoudkantoor dat z'n eigen broek niet op kan houden zou bij mij persoonlijk niet veel vertrouwen wekken als ze mij probeerden financieel advies te verkopen. Een sigarendoos is goedkoper en misschien ook nog wel betrouwbaarder.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mestverwerking , grondgebondenheid en meststoffenwet geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
8