Mechaman: Trekkerchauffeurs straks overbodig?

Mijn zoon wil al sinds hij een kleuter was trekkerchauffeur worden. Hij verlangt ernaar om ‘s avonds laat en als het even kan ‘s nachts op een trekker te stappen om de mais bij de veehouder of aardappelen op het erf van een akkerbouwer af te leveren.

Deel dit topic

Reacties

+1
Tinus
Niet mee eens. Bijna geen enkele introductie van een nieuwe techniek zorgt ervoor dat de oude verdwijnt.
+1
a3vandiejen
In de jaren 90 wilde ik ook graag op de trekker en ging solliciteren bij een grote loonwerker.
Na een gesprek van 10 minuten zei hij dat ik volgende week kon beginnen. Maar toen gingen we het over het loon hebben en ik ging er 400 GULDEN in de maand op achteruit. In die tijd was ik ijzervlechter. Heb het niet gedaan , had net kleine kinderen en kon het niet missen.
Tinus
@a3vandiejen Dan waren de werktijden van een ijzervlechter ook wel een stukje aantrekkelijker neem ik aan.
a3vandiejen
@Tinus Ja van 7 tot 4, meestal 6 uur s,morgens weg en 17.00 uur thuis.
Tinus
@a3vandiejen En zie, het eentonige beroep van ijzervlechter is ook nog niet gerobotiseerd:
indeed.nl/Ijzervlechter-vacatures/

..terwijl me dat eenvoudiger lijkt te automatiseren.
a3vandiejen
@Tinus Er worden er nog zat gevraagd, er is al een apparaatje om te binden. Word ook veel gebruikt door elektriciens om pijpjes vast te binden. Maar ik doe het met de tang in mijn hand sneller haha. Word ook wel veel prefab gelast maar er blijft nog genoeg om te vlechten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , Mais , automatisering , erf en robot geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
4