Kortingen en sancties RVO


Regels voor kortingen en sancties GLB vereenvoudigd



De Europese Commissie heeft een aantal voorstellen goedgekeurd om de regels voor kortingen en sancties op directe betalingen GLB te vereenvoudigen.

Het gaat om kortingen en sancties die worden opgelegd op het uit te betalen subsidiebedrag als de landbouwer percelen opgeeft die (deels) niet aangemerkt zijn als landbouwgrond of die te groot zijn opgegeven of gewijzigd. De korting is afhankelijk van het afwijkingspercentage tussen de eigenlijke en opgegeven grootte.

Welke wijzigingen?

Het gaat om de volgende wijzigingen:
â—¾ Voor de berekening van het sanctiebedrag wordt niet meer 2 keer de afgekeurde oppervlakte meegenomen. Voor alle afwijkingen van meer dan 3% of 2 hectare geldt voortaan 1 kortingspercentage van 1,5.
â—¾ Er is geen aparte regeling meer voor afwijkingen van meer dan 20% en meer dan 50%. Ook hier geldt een kortingspercentage van 1,5.
â—¾ Invoering gele kaart. Als de landbouwer bij zijn percelen voor de eerste keer een afwijking heeft van 3 tot 10% of 2 hectare, dan krijgt hij een gele kaart. Bij een gele kaart berekenen wij de helft van de korting. Bij een herhaling wordt met terugwerkende kracht alsnog de resterende 50% in rekening gebracht en passen wij een korting toe van 1,5 keer de herhaalde afwijking.
â—¾ De gele kaart treedt in werking voor aanvraagjaar 2016. De vereenvoudiging van de kortingen geldt ook voor zaken uit 2015 waarin de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) nog een beslissing moet nemen.

Meer informatie

Lees meer over dit onderwerp op de pagina Betalingsrechten: Kortingen en sancties.

Deel dit topic

Reacties

harry uit b.
Mij is niet duidelijk wat er met afgewezen gevallen van GO 2015 gebeurt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwgrond , glb , europese commissie , rvo en regels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
5