B-O-R-C-U-L-O----???

Kwam mij gisteren weer ter ore dat de fabriek in Borculo , helemaal niet draait, wie weer er meer van???

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Vanaf het begin hoor je veel negatieve verhalen uit verschillende hoeken, wat gezegd wordt gaat wel verder dan een storingtje of onderhoudje !!! Hoorde onlangs van de chauffeur op de Melkauto dat hun geen melk meer leveren in Borculo maar hij wou verder niet meer zeggen want hij zei .... Je wordt zo op het kantoor geroepen.
O bliksem mag ik wel oppassen straks halen ze hier de melk niet meer op.
oldhuus
@de tukker oet twente
Hoorde dat Agrifirm ook productiemensen ontslaat, minder ploegendiensten, straks brengen ze ook geen voer meer..
weurding
@oldhuus bij ons al vanaf 1999 niet meer😄
oldhuus
@weurding
Oké, hier ook rond die tijd, in ieder geval voordat FF vermogen op naam ging zetten 😄
arie.j
@de tukker oet twente
Wie er meer van weet?
De directeur natuurlijk, iemand als jij die heeft zijn nummer toch wel? 😉
jan w
Eerst waren ze vol lof en leek het allemaal vanzelf te gaan. Maar volgens zeggen hebben ze nog wel wat problemen. Zo zou er 1 van de grote opslagtank vorig jaar tijdens het reinigen ge-implodderd te zijn, dit omdat er geen ontluchting aan de tank zou hebben gezeten. en het lijkt erop dat de probleempjes zich een beetje opstapelen.
3 speen
Coberco had ook altijd zulke onzin
Rondhus
Als dat zo is dat hij niet of niet goed draait dan moet er compensatie komen voor de groeiers onder ons. Door die volslage idiote 10 cent regeling word de winst dit jaar nog lager dus nog minder nabetaling
+4
weurding
@Rondhus de grote groeiers hebben toch al een groot kostprijsvoordeel door de enorme schaalvergroting die ze maken? Kan me nu voorstellen dat je je druk maakt om de otten en sienen... compensatie... alsjeblieft zeg
Rondhus
@weurding er word hier op het forum zo geklaagt dat de niet groeiers hard aangepakt worden en de rekening moeten betalen van de groeiers. Diegene die gegroeit zijn hebben niks misdaan. Hebben gehandeld naar de omstandigen toen. Nu komt het bij mij over dat fc op welke manier dan ook de winst probeert te drukken door hun eigen faalen en de schein op te houden. Gewoon mismanagement en daar moeten wij allemaal om boeten
+1
jg
@Rondhus De omstandigheden zijn dat er geen markt te vinden is voor jouw extra melk.
arie.j
Quote Reactie van @Rondhus:
@weurding er word hier op het forum zo geklaagt dat de niet groeiers hard aangepakt worden en de rekening moeten betalen van de groeiers. Diegene die gegroeit zijn hebben niks misdaan. Hebben gehandeld naar de omstandigen toen. Nu komt het bij mij over dat fc op welke manier dan ook de winst probeert te drukken door hun eigen faalen en de schein op te houden. Gewoon mismanagement en daar moeten wij allemaal om boeten

Ze hebben niets misdaan, dat klopt. Maar zijn wel de oorzaak van veel dingen.
Dat er veel meer werd aangevoerd dan verwacht, met problemen bij verwerking en afzet plus extra prijsdruk.
Ook de oorzaak van het hele fosfaat verhaal.
En dat wie niet of nauwelijks meer vee heeft nu ook gekort wordt, en last heeft van extra prijdruk door die groep veroorzaakt.
Ook al ben je dan als groep niet schuldig, wat begrip hoor je dan wel op te brengen, zo vind ik.
Dat verhaal van FC van slaat nergens op.
pieta
@arie.j Die prijsdruk heeft gewoon te maken met de vrije markt. Daar moet je eenmaal in mee. Het probleem is dat we koeien in moeten gaan leveren. Dat is voor zowel de groeier als de niet-groeier een probleem. Alleen roept het bij de niet-groeier ook nog de emotie op van niet bijgedragen aan het probleem en wel gekort gaan worden. Daar heb ik wel begrip.
Ik heb trouwens ook gehoord dat een van de grootste oorzaken van de extra melk de liter per koe die men meer is gaan melken door harder te voeren.
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
Die prijsdruk heeft gewoon te maken met de vrije markt.

Snap ik, maar dat FC problemen had met verwerking en nogal veel melk niet tot optimale waarde kon maken dit eerste halfjaar had te maken met veel meer aanvoer van groeier dan verwacht.
Als dan een groeier over mismanagement gaat schrijven mag die ook eerst wel eens naar zichzelf kijken
Oorzaak was immers veel meer melk dan FC had verwacht n.a.v. signalen van die groeiers.
jg
@pieta Binnen een cooperatie is er geen sprake van vrije markt. Vrije markt wil zeggen dat iemand die meer melk op de markt wil zetten dit dan ook geheel zelf moet financieren. Daar is bij cooperatieve melkverwerking geen sprake van. Dus een beroep doen op vrije markt werking door grote groeiers is niet correct.
arie.j
Quote Reactie van @jg:
Binnen een cooperatie is er geen sprake van vrije markt.

jij hebt je eigen theorie, maar die is niet juist.
Je bent lid van een cooperatie. Die is een verlengstuk van je bedrijf en die heeft op zich genomen al je melk te verwerken en af te zetten, dat tegen vast overeengekomen voorwaarden vastgelegd in reglement en statuten.
En die coöperatie zet af op de markt in binnen en buitenland
Over die laatste markt hadden we het, niet over wat jij verzint over een markt binnen een coöperatie, die is er niet.
+2
jg
@Rondhus Hopelijk ga je ooit wat begrijpen van marktwerking. Handelen naar de toenmalige omstandigheden betekent niet dat je zelf niet verantwoordelijk bent voor de melkprijs-daling die jij veroorzaakt voor jezelf en anderen.
Huppel
@Rondhus

Tragedy of the commons;


voorbeeldje van de koeien: 1:33
+1
weurding
@Rondhus en de groeiers compenseren zou niet te koste gaan van de winst?
puddingbroodje
Op de vergadering vorig jaar werd gezegd dat alles op schema liep! rmo chauffeurs klagen steen en been over de fabriek!
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @puddingbroodje:
rmo chauffeurs klagen steen en been

Noem je ook de beroepsgroep die nog net ff meer klaagt als de melkveehouders.
+2
newholland6640
@Jack Rijlaarsdam

Dat slaat nergens op
+2
Jannus
De fabriek in Borculo , helemaal niet draait

Heb het in werkelijkheid gezien,hij staat zo vast als een huis 🙃
+2
weurding
@Jannus meer drinken jannus.... gaat ie vanzelf een keertje👌
kaas
Wat dacht je waarom die 10 cent regeling er gekomen is ze kunnen de melkgewoon niet verwerken maar dat zullen ze direct niet toegeven .ze laten niet voor niets kaas bij doc maken en ze staan soms in de rij te wachten om te mogen lossen bij a-ware.
ik begrijp ook wel dat het directie goed uit komt om het onder de noemer fosfaat rechten te brengen. en gelijk hebben ze ook
Todi
Kaas zeg het eens andersom. Omdat de p rechten er niet zijn komen er allemaal noot regelingen. De pakhuizen zitten toch ook al vol.
+1
avondrood
Laten we toch allemaal een hopen dat de fabriek wel goed gaat draaien. Zo kunnen we het grote kapitaal tot waarde brengen. De fabrieken zal toch onze vele melk tot waarde moeten brengen. Dat is toch het doel van de onderneming

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frieslandcampina en borculo geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
14